Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Sneeuw met de kids

Wintersport met de kinderen

Het is bijna een traditie. Elk jaar een weekje naar de sneeuw. Lekker ontspannen bezig zijn op een rode of zwarte piste en genieten van de après ski-activiteiten.. De kinderen gingen tot nu toe dan altijd logeren bij opa en oma. Maar ja, aan de ene kant worden die ook al een jaartje ouder en de kinderen geven ook steeds luidruchtiger aan dat ze ook best mee zouden willen. Dat moet dit jaar dan maar voor de eerste keer gaan gebeuren. Maar kan een skivakantie ook kindervriendelijk zijn?

Waarheen Je zoekt natuurlijk eerst uit waar je dan het best heen kunt gaan. In elk geval moet het een plek zijn waar de kinderen ook leuke skiles kunnen krijgen. Samen met leeftijdgenootjes en als het even kan door een skileraar, die ook Nederlands spreekt. Hoewel Frankrijk als skiland steeds populairder wordt, ontbreekt daar toch die gezellige sfeer die je bijvoorbeeld wel in Oostenrijk aantreft. Zwitserland is traditioneel natuurlijk een echt skiland, maar is wel een beetje duurder dan de andere landen. Tsjechië daarentegen is relatief zeker goedkoper dan de andere sneeuwlanden. Alleen de taal is een handicap, zeker voor de kids. Wellicht dus dat het dit jaar Oostenrijk zal worden? Betaalbaar, goede skioorden met prachtige faciliteiten en bijna elke skischool heeft wel de mogelijkheden om je kinderen in te delen bij een skileraar die onze taal goed spreekt. Gaat u online. Hier gaat u naar Wintertrex.nl en bekijk in welke mate de verschillende skigebieden en -scholen je wensen kunnen verwezenlijken.

Het materiaal Natuurlijk moet je zelf zorgen voor goede en warme kleding. Tenslotte zijn jullie straks uren per dag buiten bezig en je wilt natuurlijk niet dat ze dan verkleumen! Vergeet de warme sokken niet, evenals de handschoenen en de muts! Ter plekke huur je voor de kinderen alles wat je nodig hebt. In de goede kwaliteit en (zeker zo belangrijk) in de goede maat. Naast ski’s, stokken en schoenen hoort daar voor de kinderen misschien ook een helm bij. Informeer vooraf goed bij de skischool.

De accommodatie Een leuk pension of appartement is bijna overal wel te huur, zeker als je er wat op tijd bij bent. Het voordeel van een pension is, dat er heel kindvriendelijke familiepensions zijn waar dus altijd meer kinderen (van allerlei nationaliteiten) logeren. En wat is leuker voor een kind dan in de uren, die je niet op de piste staat, speelkameraadjes in de buurt te hebben? Het loont zeker de moeite om je vooraf te verdiepen in alle skivakanties die worden aangeboden. En daarbij de verschillende kindervriendelijke accommodaties onderling te vergelijken. Want, genieten de kinderen, dan heb je zelf ook een heerlijke vakantie!

10 jaar geleden

Skieen met een gezin hoeft niet per se heel duur te zijn. Wij zijn dit jaar voor het eerst met de kinderen op wintersport geweest en het was een daverend succes. Zelfs met skileraressen die gewoon Duits spraken. Onze kinderen spreken geen woord over de grens (6,5 en bijna 4 jaar) maar ze begrepen haar prima hoor. Maak je geen zorgen, gebarentaal is internationaal:-) En skispullen hoef je niet per se te huren. Wat dacht je van marktplaats of een 2e hands markt in skispullen (Wim Jacquet in Amersfoort is daar heel goed in). Voor een prikkie heb je goede materialen en dat is nog goedkoper dan huren (tenminste bij ons wel)!

10 jaar geleden

Heb de site al gezien en ze hebben best goedkope aanbiedingen bij wintertrex.

10 jaar geleden

Heerlijk heb ook wel zin in een vakantie