Snap

slimmer dan de rest?

Ik heb mij de vorige keer voorgesteld maar nu wil ik wat anders vertellen. Mijn oudste zoon die is 7 jaar. Hij zit in groep drie. Maar elke dag komt hij uit school en vindt het stom en saai! We hebben ook aan hem gevraagd waarom hij school stom en saai vindt. Dit komt omdat alles wat aangeboden wordt veel te makkelijk is, zegt hij. Dus wij een afspraak maken op school om even te overleggen met zijn leerkrachten. Deze vertelde ons dat hij niet gemotiveerd werkt en alles snel afmaakt. Dus dat hij dat eerst moet verbeteren voordat hij ander werk krijgt. Maar dan denk ik bij mijzelf waarom moet een kind die alles al snapt nog meer van hetzelfde maken?

Voor kinderen die aan de onderkant uitvallen. Die dus moeite hebben om mee te komen met de klas zijn zoveel verschillende dingen voor en daar gaat elke school gelijk mee aan de slag.

Wij hebben dit dus ook tegen onze zoon gezegd zodat hij weet waar hij aan toe is. Een week of 6 later hadden we weer een afspraak op school en ja hoor ze zagen verbetering in zijn werk hij maakte het nu netter. Ondertussen waren de Cito’s ook al geweest in de klas.

Omdat wij zelf er met school niet echt uitkwamen zijn we naar een andere organisatie geweest en zij hebben ons vertelt dat we hem moeten laten testen op intelligentie. Alleen deze organisatie kon het niet voor ons doen omdat hij nog geen psychische stoornis heeft. Met nadruk op NOG.

Wij weer met deze gegevens naar de school gegaan en ja hoor hij gaat getest worden. Tevens hebben wij nu ook zijn resultaten van de cito gezien hij loopt ruim een jaar voor.

Zelf heb ik nu wel af en toe het gevoel dat mensen denken dat ik dit wil. Maar dat is dus echt niet zo. Ik wil dat mijn zoon gelukkig naar school gaat en niet elke ochtend smoesjes verzint om niet te hoeven gaan.  

10 jaar geleden

Mijn zoon is twaalf en gaat dit jaar naar het voortgezet onderwijs. Hij is van 9 oktober en destijds hebben we besloten om hem nog een jaar langer op de kleuterschool te laten. Kwa koppie kon hij het wel bijbenen alleen was hij nog veel te speels voor groep 3 (klas 1) . Het fijne van onze school is dat je als je bv in groep 3 zit je werk uit groep 4 kunt maken. Dit was bij René dan ook het geval. In taal was hij gewoon veel verder dan zijn leeftijdsgenootjes maar door het werk van een klas hoger kon hij wel gewoon in de klas met zijn vertrouwde klasgenootjes blijven. Nu hij in groep 8 zit is er natuurlijk geen hogere groep boven hem meer en ik merk dat de verveling er opnieuw inkomt. Hij raffelt alles af, wordt slordig en maak fouten die niet hoeven. Ook hij zegt, het is dom, makkelijk en niks aan! Dus hij is nu ook echt toe aan het vervolg onderwijs. Maar al die jaren les uit een klas hoger ging hier dus prima, en vind het dus hartstikke fijn dat het aangeboden word! Want zelf vind ik het altijd een beetje eng als ze klassen gaan overslaan. Eentje kan nog wel, want kindjes die blijven zitten, zitten ook bij jongere kindjes in de klas, maar als je kindje meer dan 1 klas over gaat slaan of naar een speciale school gaat voor hoogebegaafde kinderen dan krijgt het toch een naam. Kinderen onderling zijn nou eenmaal keihard en zeggen wat ze denken. Het kan zijn dat het een buitenbeentje gaat worden, begrijp me niet verkeerd dit hoeft natuurlijk niet maar ik heb het helaas wel om me heen zien gebeuren. Ik ben blij te lezen dat de school jullie nu wel serieus neemt! Dat is al een fijne stap vooruit! Heel veel succes met alle keuzes en testen die nog volgen! Blijf je eigen gevoel volgen zou ik zo zeggen!!

10 jaar geleden

Wat fijn om te horen dat er meer zijn met het probleem. Mijn zoon gaat nu ook naar groep 5 en hij is net 7 dus dat moet al een hoop schelen

10 jaar geleden

Het is te overwegen om een klas over te slaan. De school moet daar dan natuurlijk wel achter staan, want die hebben het voor het zeggen. Mijn oudste zoon heeft groep 2 overgeslagen omdat we merkten dat hij zich ging misdragen, terwijl hij toch echt HET lieverdje van de klas was. En wat een verschil heeft dat gemaakt zeg!! Hij leefde helemaal op en had weer plezier in school! Moet ik er wel bij zeggen dat het wel een punt van aandacht blijft hoor, want als je hoogbegaafd ben, heb je een andere manier van leren. Daardoor kan het voorkomen dat hij in de volgende klas ook weer voor gaat lopen. dan is het zaak om in overleg met de leerkracht te gaan kijken waar je nog meer kunt verbreden en verdiepen in de lesstof. Wij zijn nu bijna 2 jaar verder (hij is 7 en zit in groep 4) en mijn oudste is redelijk happy. Ik moet er voor blijven opletten dat hij niet vast loopt, maar we hebben een fijne school, dus ik zie het wel goedkomen.

10 jaar geleden

Vor ons ook herkenbaar maar bij ons was juf die ons erop wees. En bij verschil hij zit 4 maanden op school. Hij isnog niet getst maar waarschijnlijk volgend jaar.