Snap
  • Kind

Slecht horen dochter 5 jaar

En dan blijkt je dochter toch niet alles goed te kunnen horen na een gehoortest....

Al een tijdje hebben we het idee dat onze dochter van 5 niet alles goed hoort. Wel de twijfel of ze niet gewoon oostindisch doof is, maar toch maar eens naar de huisarts gegaan. Gisteren heeft ze een gehoortest bij de assistente gedaan en het blijkt dat ze niet alle hoge en lage tonen goed hoort. Voor ons valt er nu heel wat op z'n plek. Nu moet ik volgende week terugbellen voor een doorverwijzing naar een KNO arts omdat onze huisarts zelf er een paar dagen niet is. Wie heeft hier ervaring mee? Wat kan ik verder verwachten. 

 

7 jaar geleden

Maybe, heel herkenbaar met mijn dochtertje van 8, hoe gaat het nu met je dochtertje? Is dit tijdelijk of voor altijd dat ze slecht zult horen? Vocht achter oor zullen ze altijd last van krijgen of niet

7 jaar geleden

Dankjewel voor de info. De gehoortest met de piepjes heeft ze gedaan bij de huisarts en daarbij werd al snel duidelijk dat ze niet alles hoorde. We gaan het verder zien.

7 jaar geleden

Hier gelukkig geen driftbuien, maar wel heel dromerig. Dat was haar vader vroeger ook dus daarom er niets achter gezocht. Ook nooit last van d'r oren maar toch wel blij dat we dit laten uitzoeken nu.

7 jaar geleden

KNO-arts zal denk ik eerst wat dingen vragen en het oor onderzoeken. Vermoed dat ze daarna een gehoorstest doen, met verschillende piepjes waarbij ze dan inderdaad een knopje in zal moeten drukken. Zullen denk ik verschillende soorten zijn, om ook te kunnen testen waar in het oor het probleem zit. Ik weet niet of ze op die leeftijd al woordjes na moet zeggen (dat is voor de spraakverstaanbaarheid). Het is denk ik afhankelijk van die uitslag wat er verder gaat gebeuren. Heb zelf een aangeboren gehoorsprobleem, wat pas op de basisschool geconstateerd is. Mijn dochtertje is bij de screening vlak na de geboorte al eruit gepikt (ze is nu 10 mnd). Nu dus elk jaar controle, omdat we niet weten hoe het zich ontwikkelt.