Snap

Slapen, of het gebrek daar aan.

Je hebt meerdere kinderen.

  • Heeft nooit doorgeslapen, en is inmiddels 1 jaar geweest.
  • Slaapt na zoveel maanden ineens door.
  • Slaapt sinds het begin heerlijk door.
  • Sliep door, maar ineens niet meer.

Mijn dochter van bijna 14 maanden hoort bij de laatste groep. Ze lijkt haar techniek te zijn vergeten, en komt 's nachts hopeloos een aantal keren.

Ze sliep met 8 weken al door, wij konden bij tanken, en ook onze oudste kon goed slapen. Hoewel we ongetwijfeld deze fase hebben gehad met onze zoon, lijkt die weg te zijn vervaagd. Ze sliep dus prima door, en ineens werd ze 's avonds wakker een maand of 5-6 geleden. Prima, dan kreeg ze nog wat drinken kon ze nog even spelen, en weer terug naar bed. Maar een maand of 4 geleden vond ze het ook fijn om 's nachts wakker te worden.

Ik heb een rare uitwerking op mijn kinderen, wat ik bij mijn zoon had, heb ik ook bij mijn dochter, zodra ze mij zien 's avonds of 's nachts worden ze heel enthousiast , en slapen ze dus niet meer. Mijn verloofde moet dus de nachtelijke prikkelingen op nemen als we willen dat ze die nacht überhaupt nog slaapt.

Het begint nu wel zijn tol te eisen, laten huilen heeft geen zin, ten eerste hebben we nog een kind die wakker word van haar, maar ze begint zo overstuur te raken dat laten huilen niet leuk meer is. Mijn zoontje heeft BHS, en konden we daarom niet in slaap laten huilen omdat hij dusdanig over stuur raakten.

Dan huilde hij even, en ging steeds een tandje hoger, harder, en raakte overstuur, en spontaan was het stil. De eerste keer ben ik mij kapot geschrokken.  Opzich zijn de aanvallen te kort om enige beschadiging op te lopen, maar wij wilden als ouders niet dat hij dit elke keer mee hoefde te maken, even geen lucht is op langere termijn ook niet goed is onze gedachten.

Luna heeft er ook een handje van blauw aan te lopen, ze gaat nog net niet '' Out '', maar in slaap huilen heeft bij haar geen enkele nut, want ze blijft huilen.

Het begint zijn tol dus te eisen, ze slaapt overdag 1x, wat best weinig is voor haar, als het tegen zit slaapt ze naar haar ochtend slaapje niet, en is ze dus wakker vanaf 11 uur, en wil om 17.00 u weer slapen, wat dus niet kan omdat ze moet eten, maar ook omdat het veel te vroeg is, het slaapje naar de middag verplaatsen werkt ook niet want dat redt ze dus net niet. Dan slaapt ze over het algemeen niet...

Dus wij proberen haar in 2 slaapjes te laten blijven, uitgeruste kinderen slapen nou eenmaal beter. Maar ook dat wilt ze (vaak) niet. Een kind met een eigen wil. Maar ja... ze word nu 's avonds wakker maar ook 2 tot 3 x 's nachts. En soms wel uren...

Vermoeiend? Zeker...

Oplossing? Heb ik niet... iemand?

11 jaar geleden

Hele goeie vraag idd.. Ik lig met mijn zoon op de slaapkamer met mijn moeder, 3 man dus.. Die wordt nu voor drinken wakker de nachten lang door.. gemiddeld 6 keer per nacht..! Maar ik heb gelukkig urgentie gekregen gezien mijn situatie dus ik moet hem gewoon terug blijven leggen in zijn bed, en vol blijven houden.. maar niet tege hem praten.. Weet voor jullie het CB niets? het blijft ondanks alles moeilijk..!

11 jaar geleden

Tja... moeilijk hé? Mijn dochtertje slaapt bij mij op de slaapkamer. Als ze in haar eigen kamertje ligt kan ik er vergif op in nemen dat ze geen oog dicht doet. Zodra ze nu wakker wordt neem ik haar bij mij in bed en slaapt ze de hele nacht door. Maar goed, voor mij is dat geen probleem. Ik heb namelijk geen partner die er vroeg uit moet o.i.d... De oplossing weet ik ook niet. Hoop dat iemand anders je verder kan helpen.