Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Slapen in een Drakenei

Een bijzondere overnachting met je kind? Slapen in een Drakenei.

Een tijdje geleden hebben we een weekendje weg gewonnen in een Drakenei. Ja, je leest het goed: overnachten in een heus Drakenei. Even kort uitgelegd: het is eigenlijk een groot bed met een laatje en een mini-bankje omhuld door een betonnen ei.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: we gingen naar Camping het Schinkel in Hoenderloo. In een hoekje op de camping staan 5 Drakeneieren. Zonder huisnummers, maar met allemaal een andere kleur deur. De kinderen waren meteen laaiend enthousiast toen zij samen met de 'toversleutel' de voordeur van 'ons huisje' mochten openmaken. Bij de aanblik van het bed waren mama en papa dat een heel stuk minder, maar natuurlijk hebben we niets laten merken aan de meiden.

S`middags gingen we even met vieren 'testen' en we kwamen al gauw tot de conclusie dat het schattige ei echt niet geschikt is voor 2 volwassenen en 2 kinderen. ( en al helemaal niet op de warmste dag van het jaar ) Toen de dag vorderde hoorde we dat bijna alle 'papa`s' van het ei in de auto sliepen. Ha,ha...erg comfortabel! Wij hadden het geluk dat 'onze buren' ook inzagen dat het ei toch echt niet geschikt was voor 4 personen. Zij besloten te vertrekken en gaven ons de sleutel ( nog bedankt daarvoor! ). Zo konden we toch nog een beetje slapen: de oudste bij papa, de jongste bij mij. De kids ( en wij daardoor ook ) hebben zichtbaar genoten van de speeltuin, het zwemmen, het douchen in de Bush Bush douche en het slapen in het Drakenei.

Ondanks alles was het dus voor de kinderen een ervaring om nooit te vergeten! Zij zullen er vast nog wekenlang over praten. En wij? Wij zijn dolblij dat we weer thuis zijn in ons eigen huisje ( wat een luxe opeens! ), anders waren we vast twee draken geworden!

10 jaar geleden

Haha gelukkig was het niet voor hele lange duur.

10 jaar geleden

dank voor je reactie.. oohhh, das idd. klein maar wel knus :).. en voor een kind een bijzondere hapening waar ze een jaar later nog over praten; ook heel wat waard:).. maar met dit soort temperaturen is het toch wel erg handig om een raampje open te zetten!

10 jaar geleden

Ja, ik vind dat wij niet echt mochten zeuren, omdat het 'gratis' was, maar anders had ik idd ook stappen ondernomen. Natuurlijk scheelt het ook hoe jong / oud de kinderen zijn en hoe groot / zwaar je als ouders bent. Mijn vriend is redelijk lang en flink en toen hij om te 'testen' aan de zijkant lag, lag hij met zijn benen buitenboord ,ha,ha.. Gelukkig lag het niet aan ons, omdat de anderen ook in de auto gingen slapen / vertrokken. Overigens hadden onze 'buren' ( die zonder te slapen weggingen ) het ook gewonnen, dus dat scheelt. Zo kunnen ze die weekendjes weg makkelijk weggeven...

10 jaar geleden

Het komt inderdaad ongeveer overheen met een 2persoonsbed.( loopt aan de bovenkant rond, dus eigenlijk iets kleiner ) Daarnaast nog een klein bankje en verder geen huiskamertje, ofzo. Er is wel een gezamenlijke woonkamer iets verderop, maar daar ging niemand zitten met dit weer.