Snap
  • Kind

Slaapje, slaapje, overdag...

WAAROM WIL JE NIET SLAPEN ALS JE TOCH ZO MOE BENT? KOM OP NOU! SLAAP! SLAAP!

Heerlijk, zo’n gat in de gat wanneer Baby met al zijn veertien maanden zijn ledikantje in kruipt, zich warm in zijn slaapzakje nestelt, zijn kleine armpjes om zijn favoriete knuffel heenvouwt, en een paar uur snurkt zodat Mama even bij kan komen van het rondrennen en, nou ja, weer wat krachten kan sparen voor de namiddag, het eten, en het weer met man en macht in bed krijgen van de kleine vent.

Na alle ellende van de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de ontelbaar veel zware aardbeving-achtige momenten tijdens het eerste jaar Mit Kind, zoek ik dagelijks mijn bed op voor een welverdiend tukje.

Maar wat nu wanneer Baby weigert te slapen? Hij is nu al vijf kwartier een groot feest aan het bouwen in zijn bed. Hij drumt, hij hamert, hij kletst en hij rammelt. Het zou mij niets verbazen als hij veertig onzichtbare vriendjes heeft uitgenodigd, en nu gezellig zakdoekje-leggen speelt. Was hij moe, voordat ik hem erin legde? Ja. Wrijven, gapen, poetsen, krijsen. Had hij voldoende gegeten en gedronken? Check. Schone luier? Check. Spenen vollop in bedje aanwezig? Check. Dit soort momenten vind ik erg lastig. Hij moet toch een keer in slaap vallen. Vindt hij mij gemeen omdat hij “in het donker” opgesloten zit in zijn box-achtige slaapvertrek? Vergeet die middagplanning maar; ik zou met vriendin en onze baby’s naar zo’n heerlijk bacterie-rijk indoor-play-thing gaan. Alleen is het nu al bijna twee uur en slaapt mijn vermoeide smurf nog steeds niet. Gister had ik ook zoiets. Toen lag ik uitgeteld onder mijn dekbed, en voelde schuld-scheuten van mijn hart naar mijn maag reizen, en weer terug omhoog, want… moest ik nu volhouden, of hem uit zijn bedje halen? UIteindelijk is hij toen toch in slaap gevallen. En dat hoop ik voor vandaag ook.

 

7 jaar geleden

Liv bouwt ook regelmatig een feestje s'middags als ze naar bed gaat. Zolang hij niet huilt is dat toch niet erg? Soms heeft ze gewoon ff behoefte aan haar eigen dingetje. Misschien was er een ontzettend belangrijke vergadering van meneer nijn die niet gemist kon worden door je zoontje? Hier worden s'middags altijd ernstige gesprekken gehouden met de knuffels, serieuze zaak hoor! Ik hoop voor je dat het een fase is :)

7 jaar geleden

ooit kunnen ze zonder ;) Hopelijk voor jou was dit eenmalig of een fase omdat hij momenteel gewoon te veel te ontdekken heeft! ;)

7 jaar geleden

Ik hoop voor je dat het eenmalig is. Mijn oudste is 2,9, wordt in september 3, maar ze slaapt 's middags al ruim een jaar niet meer....

7 jaar geleden

Dat is niet leuk, zachtjes gezegd. Hier gebeurt het soms dat hij 3 uur lang aan het spoken is. Heel soms helpt het dat ik hem naast mij leg en hij zo in slaap valt. Ik heb dan het enorme geluk dat ik hem kan oppakken en terug in bed zijn eigen bed kan leggen. Andere keren helpt het echt niet en gaat hij door met feesten op ons bed. Soms helpt het alleen als ik even kom en hem een knuffel geef. Het gebeurd hier eerder als hij 's middags geslapen heeft. Sinds een weekje zit zoonlief op de peuterspeelzaal en de dagen dat hij daar naar toe gaat of de dag er na is hij gevloerd en wil even slapen. Als ik niet oppas maakt hij er uren van en dan hebben we dus een feestje in de avond. Normaal ligt onze zon tussen 7 en 8 in bed. Ik hoop dat je een oplossing vind voor dit soort "feestjes"