Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Skiën met kinderen: stress of niet?

Een tweetal jaren hadden we het idee dat we graag op wintersport wilden. Skiën met kinderen. Geeft het stress?

Een tweetal jaren hadden we het idee dat we graag op wintersport wilden. Maar dan wel met de kinderen. Min of meer hadden we gezegd: ‘Als de jongste 6 jaar is dan gaan we skiën met kinderen.’ Maar dat duurt nog dik twee jaar. Voor de kerst kregen we het echter op de heupen. We gaan deze voorjaarsvakantie op wintersport!

Zo gezegd zo gedaan. De oudste, 6 jaar, was helemaal lyrisch van skiën. Alles wat met skiën te maken had verzamelde hij, kleurde hij in of noem maar op. Denk maar niet dat het programma RTL Snowmagazine overgeslagen mocht worden. Onze dochter vond het ook geweldig al uitte ze dat thuis minder. Op school echter wel. De juf wist alles :)! De jongste, bijna 4, had er ook zin in en was er druk mee bezig.

In het kleinschalige, overzichtelijke en kindvriendelijke skigebied hebben we allemaal les genomen. Gelukkig konden de kinderen bij elkaar in de groep zodat ze toch steun aan elkaar zouden hebben. ’s Middags gingen we naar een skispeeltuin voor kinderen. Dat was helemaal geweldig. Echt een feestje. De kinderen skiën, spelen en lekker in een verwarmde ruimte binnen bijkomen. De jongste konden we er mee paaien want hij mocht, bleek achteraf, de skilerares niet. Hij wilde op den duur niets meer bij haar en ging gewoon in een hokje op de vloer liggen slapen. Maar hadden we het over de skispeeltuin dan veerde hij weer helemaal op. DAT vond hij leuk, de juf niet...

Gelukkig vond de jongste aan het einde van de vakantie skiën nog steeds erg leuk, net zoals de andere 2 die al van de blauwe piste afkomen. Onvoorstelbaar hoe snel jonge kinderen leren skiën. Leuk! Maar wat een stress als er geen klik is met de skileraar of skilerares. Hebben jullie dat ook weleens meegemaakt?