Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Sinterklaas Perikelen

Hij is nog niet eens in het land, maar allen voorbereidingen zijn in volle gang. Hier thuis, op het kinderdagverblijf en natuurlijk op televisie!

Hij komt pas volgend weekend aan land, maar is nu al met de boot onderweg. En de voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang. In de winkels kun je er niet meer omheen. Overal waar je kijkt zie je wel een pietje of sinterklaas en dat merkt mijn dochter ook.

Ze is heel erg nieuwsgierig naar Sinterklaas en de Zwarte Pieten en vind het helemaal geweldig. Op tv heeft ze, ze inmiddels ook al gespot. Helemaal onder de indruk van de Club van Sinterklaas. Ook hebben we al aangebeld op de boot van Sinterklaas (bij het Sinterklaasjournaal online) en de Zwarte Piet wist zelfs haar naam! Je had dat koppie moeten zien! Geweldig en onbetaalbaar!

Alle afspraken zijn inmiddels gepland, dat bekent dat wij vanaf volgend weekend maar liefst 4 weekenden volgeboekt zijn! Volgende week zaterdag eerst de intocht kijken op tv, daarna het huis versieren met wat Sinterklaas en Zwarte Piet spullen. Zondag naar de intocht hier in de stad. Het weekend erop komt Sinterklaas bij het werk van Papa, het weekend daarop bij Opa en Oma, daarna is het 5 december dus pakjesavond. En zelfs het weekend na 5 december hebben we een afspraak staan om haar schoen leeg te maken bij Oma. Hier is zijn nog wel wat woorden over geweest, want ik vind eigenlijk niet dat je pakjesavond kunt vieren als Sint en Pieten alweer terug naar Spanje zijn. Voor alleen dit jaar maak ik een uitzondering heb ik gezegd en anders maar onder de Kerstboom! Tussendoor komen er ook nog Pieten bij het kinderdagverblijf (waar Mama morgenavond voor moet gaan knutselen op het Kinderdagverblijf) en ook komt Sint nog bij de ouderenbond waar mijn eigen Oma lid van is en ook daar mogen (achter)kleinkinderen komen.

Kortom het wordt druk! Tussendoor gaan we genoeg rust pakken. Dus niet te veel indrukken geven en ondernemen, want die weekenden zijn al gevuld met allerlei indrukken dus gaan we doordeweeks het rustig houden. Hooguit een keer het zwembad bezoeken om te plonsen, zodat er ook een middagdutje optimaal voldaan kan worden.

Hebben jullie ook al zo'n vol Sint programma?

Wij zingen en springen hier in ieder geval lekker in het rond en ik vind het wel wat gezelligs hebben. Vooral een kleine meid die niet kan stoppen met het zingen van Sinterklaas en Zwarte Piet liedjes! Kortom deze Mama is ook vooral aan het genieten tussen alle afspraken en het zwanger zijn door!

10 jaar geleden

heb het vanochtend toch ff gedaan met dr en kreeg ander filmpje dan gister (leuk gedaan) Nu heeft ze de hele tijd over "bellen boot sinneklaas..zwatte piet opuh..kadotje janey inpakken" dus ze heeft het wel redelijk door, nu nog duidelijk aan het maken dat ze moet wachten totdat sinterklaas jarig is en dat dan alle lieve kindjes kado'tje krijgen, maar dat janey eerst zelf jarig is haha.

10 jaar geleden

Hier nog even niets. Een beetje overdreven met alleen een uk van 15 maanden!

10 jaar geleden

Wij hebben een druk programma. We vieren Sint op het werk van mijn man, bij mijn oma, bij mijn ouders, bij mijn schoonouders en thuis. Super gezellig!

10 jaar geleden

Komt voor jullie volgend jaar helemaal goed. Nu alvast genieten van wat ze wel snapt en doorheeft ;-)