Snap

Scoliose bij Daan(9) al bijna 60 graden!

De scoliose bij Daan is sterk verergerd. Inmiddels al 60 graden.

Het is alweer even geleden dat ik hier op mamaplaats van mij heb laten horen. In de afgelopen maanden is er ook weer van alles gebeurt. In deze blog de scoliose van Daan, die alsmaar verergerd. Een zware rugoperatie komt misschien wel sneller als wij hoopten.

Scoliose, het klinkt heel raar, maar dit is een verkromming van je rug, heel makkelijk gezegd. Ik ga terug naar 2019, het jaar waar toevallig bij Daan scoliose wordt ontdekt. Daan is veel ziek in de wintermaanden door zijn lage weerstand. In het WKZ in Utrecht besluiten ze een longfoto te maken. Dit om een longontsteking uit te sluiten. Op de foto wordt per toeval scoliose ontdekt. Op dat moment 32 graden.

Scoliose ontstaat wel vaker bij mensen die in een rolstoel zitten. Daan is continu afhankelijk van zijn rolstoel. Daan heeft een zeldzame chromosoom 8 afwijking. Simpel gezegd houdt dit een DNA fout in. Hij heeft een deletie op chromosoom 8 wat inhoud dat hij een stuk mist.


Dit resulteert dat Daan een grote ontwikkelingsachterstand heeft. Hij is nu 9 jaar, maar zijn ontwikkeling zit op 6 tot 12 maanden. Hij heeft epilepsie, nystagmus en dus ook scoliose. Verder kan hij niet zelfstandig zitten, staan of lopen. Ook kan hij niet praten. Hij heeft 24x7 complexe zorg nodig. Dit doen wij als ouders zelf.


Leestip: 1 jaar geleden de diagnose: "We zullen na moeten denken over aanpassingen in huis of zelfs verhuizen"

Wat ontzettend vervelend dat het zo hard achteruit is gegaan. En het lijkt me heel erg pittig om dit als ouder te moeten opvangen. Ik vind het mooi om te lezen hoe jullie hier als ouders mee omgaan. Daan ziet er in ieder geval wel heel gelukkig uit. Een leuke en lieve jongen van 9. Dat doen jullie maar mooi. Ik lees alles mee. Veel liefs en hou ons op de hoogte. Liefs, Laura

3 maanden geleden

Goedemorgen Laura, Dankjewel voor je reactie, heel lief. Ik ben niet meer zo actief hier, omdat ik ook de website en socials van Daan up to date probeer te houden. Dus de meeste posts staan daar. Nu ook weer druk met de crowdfunding voor de broodnodige rolstoelbus voor Daan (zit ook heel veel tijd in).

3 maanden geleden

Pardom dit is echt een niet zielig en 2 het is geen eens erg en nee ze zijn niet zielig

3 maanden geleden

Pardom dit is echt een niet zielig en 2 het is geen eens erg en nee ze zijn niet zielig