Terug
Blog header image

Schuldig aan kinderarbeid?

Onze oudste (6) vindt het heerlijk om klusjes te doen voor een paar cent! Ik vind het heerlijk om haar met plezier die klusjes te zien doen.
Lindsy83
6 jaar geleden

Wat heerlijk dat je dochter er wel van houd! En dan nog centjes krijgen ook! Win win situatie!

Liset2012
6 jaar geleden

Hahaha super leuk! Een uitspraak die van mijn moeder zou kunnen zijn: geniet er nog maar van, straks kun je geen poot meer trekken in haar slaapkamer en laat ze alles rondslingeren. (Ja, dat ging over mij, ik ben nu wel redelijk netjes ;)).

TessK
6 jaar geleden

Erg leuk! En een mooie manier om te leren dat voor niets de zon opgaat. Echt niets mis met een paar klusjes doen.

nijn81
6 jaar geleden

Ja, dacht ik dus ook!

nijn81
6 jaar geleden

Ik hoop dat ze het voor altijd leuk blijft vinden haha!

nijn81
6 jaar geleden

Mijn man is een beetje bang dat ze straks nooit meer iets voor niks gaat doen. Dus zonder dat ze er centjes voor krijgt. Haha!

Kaytje
6 jaar geleden

Gewoon goede afspraken over maken. Dus bepaalde dingen moeten gewoon gedaan worden, zoals haar speelgoed opruimen. En dat als ze dan iets speciaals doet, wat nog niet zo "gewoon" is dat ze daar dan een beloning voor krijgt. Ik doe het ook met mijn kinderen. Hun kamer opruimen is iets wat gewoon hoort, maar als ze papa of mama helpen met stofzuigen of afstoffen dan krijgen ze een beloning. Ik vind het wel goed. Zo leren ze dat geld niet zo maar komt aanwaaien en je er wel iets voor moet doen.

nijn81
6 jaar geleden

Precies Kaytje, zo was ik het inderdaad van plan. Normale dingen moeten gewoon gedaan worden. Extraatjes mogen beloond worden. Maar soms is het ook fijn om een extraatje aan iemand te géven zonder dat er gelijk een beloning bij hoort. Dat moet ze natuurlijk ook leren. ;-)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

leuk zeg!! Mijn dochter houd ook enorm van mij helpen met het huishouden. Zo was ze nog geen 2 toen ze al de vaatwassen aan het inruimen was. :D heerlijk!

Anoniem
6 jaar geleden

It's about time soemone wrote about this.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
4 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.