Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Schelden en schreeuwen langs het voetbalveld

Vanmorgen was het weer zover,  ik heb me vreselijk staan ergeren aan de schreeuwende en scheldende ouders langs het voetbalveld!

Mijn zoontje voetbalt met heel veel plezier.  Soms wint hij met zijn team, een andere keer vliegen de doelpunten hen om de oren.  Maar hoe de wedstrijd ook verloopt, altijd wordt er door 'onze' ouders enthousiast aangemoedigd en geklapt!

Helaas treffen de kinderen ook vaak teams waar de ouders alleen maar gericht zijn op winnen en presteren.  Als er een doelpunt valt of balverlies is, wordt er geschreeuwd en gescholden op de kinderen.  En vaak zijn het woorden die ik niet eens durf te herhalen....

Ik vraag me dan altijd af of deze ouders wel beseffen waar ze mee bezig zijn?  Hebben ze dan niet in de gaten dat ze hun kinderen kleineren en ook nog eens  het verkeerde voorbeeld geven?  En dan vinden ze het vreemd dat hun kinderen vaak ruzie hebben en de hele dag lopen te schelden en vloeken...  Waar zouden ze dat nou hebben geleerd?

Ze ontnemen  hun kinderen zo het plezier in het sporten.  Het moet toch vooral leuk zijn, vooral als ze nog  jong zijn?  Presteren moeten ze al genoeg op school!  Laat de kinderen toch genieten van hun spel en neem ze dat niet af door hoge eisen te stellen!

Als je dan zo graag wilt winnen, ga dan zelf lekker sporten en laat de kinderen kinderen zijn!

 

11 jaar geleden

helemaal met je eens, heb je behoorlijk tijd geleden die reclame van sire gezien soort gelijke situatie. Idd verkeerd voorbeeld en het enige wat de kids moeten met sporten is plezier erin hebben. Je kunt ook een leuke wedstrijd hebben gespeeld als je hebt verloren...beetje jammer dat ze het zo vergallen voor ze.