Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Samen uit... in Dordrecht

Een tijd geleden schreef ik een blog over de veranderingen in ons (mijn man en mij) gezamenlijk leven. Waar we eerst elke week uiteten gingen en de koopavonden bezochten zijn we nu op de bank aangewezen en hebben we samen leuke avonden wanneer de kids lekker liggen te slapen.

Nu we weer een tijdje verder zijn willen we af en toe de mensen die we weinig zien weer eens bezoeken. Het samen op de bank is leuk maar dingen beleven om samen over te praten is natuurlijk ook een must! Herinneringen moet je niet alleen hebben maar ook maken zeg maar!

Nu hebben we familie in Dordrecht wonen. Voor ons een kleine 2 uur rijden..

Dat reizen is natuurlijk al een behoorlijke uitdaging maar, met leuke spelletjes als zoek de rode auto en wat is een hectometerpaaltje was dat goed te doen.

Het dagje bezoek verliep prima! Het was super gezellig en er was een heel erg leuke kinderboerderij. Een echte tip voor moeders en of vaders met kleine kids!

De dag liep ten einde en de energie van de kids ook… toch wilde we nog even de stad in. Daar kwam een voorstel dat we de afgelopen 3 jaar zeker afgeslagen hadden…. `Zullen we in dat Griekse restaurant eten?`

Daarstond ik dan met mijn mond vol tanden… ik had nog nooit gegeten bij een Griek en ik had goede verhalen gehoord over Kreta… Aan de andere kant … We hadden onze twee kids bij ons en het was de hele dag zo goed gegaan dat het einde toch bijna nabij zou zijn…

Maar, zonder etentje geen blog dus we zijn naar binnen gegaan!

De kinderen werden net als wij door de gastheer met open armen ontvangen! Een tekening was er met potloden en een mooie bank waar ze op konden zitten! De keuze was: Snel eten of lekker rustig aan. Dat daar aan gedacht wordt vind ik dus helemaal super!

Toen de kids klaar waren met kleuren kwam het voorgerecht. Zij kregen hun menu al met het voorgerecht zodat ze alle tijd hadden om het op te peuzelen! Erg lekker en precies hun smaak!

En trouwens ook die van ons, ik wil nu elke week wel bij een Griek eten!

Bij het hoofdgerecht mochten de kinderen wel wat door het restaurant wandelen en een praatje met de kok maken. Er zijn allemaal leuke opstapjes waar de kinderen zich prima hebben vermaakt en wij waren heerlijk aan het eten met elkaar! Ik moet wel zeggen dat ik de porties behoorlijk groot vond maar we konden de `restjes` mee naar huis nemen. Maar, natuurlijk hebben wij ons bordje heerlijk leeg gegeten!

Bij het dessert konden de kids een toetje naar keuze nemen, de jongste is dol op Griekse Yoghurt dus dat was een gemakkelijke keuze! De oudste had een heel mooi ijsje met alles dat ze lekker vond.

Het was erg gezellig en echt super lekker! Ik wil jullie dus zeker laten weten dat je met je kids zeker bij Kreta kan gaan eten als je in Dordrecht bent!

10 jaar geleden

Hmm, het water loopt me in de mond. Wij zijn ook gek op Grieks eten, al zijn we nog niet met de kids naar de Griek geweest. Nou is Dordrecht voor ons niet echt om de hoek, dus ik houd het bij de vertrouwde adresjes, maar bedankt voor de tip ;-)

10 jaar geleden

Wauw! Klinkt geweldig. Ik ben ook helemaal gek op Grieks eten.