Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Samen of alleen spelen..

Het is een drukke week met heel veel werken en heel veel afspraken. Rennen en vliegen en tussendoor het huishouden, andere verplichtingen en uiteraard vooral ook mama zijn. Ik blijf dat moeilijk vinden, een draai vinden tussen al deze verplichtingen door en alles staat dan eigenlijk op 'haast' en voor ik het weet is het 8 uur en moet Djenna naar bed en vraag ik me af of ik eigenlijk wel echt heb genoten van het samen zijn..

Samen dingen doen.. Dat hoort ook erg bij het samen zijn en wij doen ook veel dingetjes samen en ook eigenlijk wel op vaste dagen en in een (bijna) vaste tijden. Zo hebben we een moment van 'samen zijn' zodra ze wakker wordt, ik heb het geluk dat ze nog netjes in haar bed blijft liggen en me alleen even laat weten dat ze 'klaar' is. Dan haal ik haar op en neem ik har even bij mij in bed. Samen geven we de aap en de andere knuffels een goedemorgen knuffel en als ik het rolgordijn omhoog doe kijken we even naar de vliegtuigen.. Zo gaan we naar beneden, even puzzelen, de teletubbie's of kabouter Plop..even boekje lezen..enz enz.. Het gebeurt dagelijks dat ik me erop betrap dat ik eigenlijk van 7:00 tot een uurtje of 13:30 samen dingen aan het doen ben en ik dan eigenlijk best wel behoorlijk moe ben..en ook de was me ligt aan te kijken en de afwas..enz enz

Zelf spelen.. Kortom..ik betrap mezelf er dus op dat ik haar eigenlijk niet zo erg goed alleen heb laten spelen en ze dus als vanzelf sprekend er vanuit gaat dat ik met alles wel even mee doe. Zo wil ze tekenen en kijkt mij na een 3 seconden aan en zegt dat ik Po moet tekenen..in bad wel te verstaan..Toe maar!! Maar eigenlijk wil ik even de afwas doen of even opruimen of misschien gewoon even zitten maar daar wil Djenna niet zo snel aan. Ze wil erg graag alles 'Samen doen...' Lief hoor, dat zeker maar ik vind het wel erg vermoeiend met als gevolg dat ik alles wat we dan gaan doe toch een beetje met een soort tegen zin doe omdat ik dan zo moe ben om me dan weer schuldig te voelen tegenover Djenna en ja, dan ligt ze 's avonds in bed en ben ik bek af..

Een kleinigheidje hou je altijd...dat weet ik wel..

Maar hoe kan ik haar het beste zelf aan het spelen krijgen en ook als ik wel ff ga zitten? Zodra ik ook ff dingen ga doen, dan gaat het wel maar zodra ik even ga zitten...tja.."mamaaaaa...samen!!...Boekkie jesuh!!"...

Hoe doen jullie dat toch???????

9 jaar geleden

Dochterlief vond dat ook heel moeilijk, maar na ff doorzetten van mijn kant was het snel over :) ik heb haar gezegd dat ik even wilde poetsen en dat ik daarna weervind voor haar zou hebben. Eerste paar keer een driftbui, maar na een week had ze het door en is ze lekker zelf gaan spelen :) nu speelt ze in de middag meestal lekker zelf en de rest van de dag zijn we lekker samen bezig :) succes

9 jaar geleden

Zoals ik het lees heb je haar denk ik wel een beetje gewend aan het samen spelen, maar ik denk dat je haar er ook heel goed weer van kunt afwennen . Zet bijvoorbeeld een kookwekker als je zelf even relaxtime nodig hebt en zeg dan dat ze bij je mag komen als de wekker is gegaan. Zo weet zij wanneer het daarvoor tijd is en leert ze ook om zich op haar eigen ding te concentreren. Als je daarna weer een momentje 100% aandacht voor haar hebt is dat veel beter dan dat je de hele tijd maar half erbij wat met haar doet. En voel je zeker niet schuldig als je die tijd voor jezelf nodig hebt want dan heb je vaak de neiging om het `weer goed te maken `wat vanzelf ook weer niet helpt. Het is juist erg goed voor een kind om te leren zich op haar eigen spel te concentreren....dat zal ze straks op school ook nodig krijgen.