Snap
  • Kind
  • #slapen
  • #mamazijn
  • #tips
  • #zindelijkworden

’s nachts zindelijk

Hoe pak je dat aan

Hailey is vanaf haar 2,5 al zindelijk. Ze vondt het geweldig om op het potje of wc’tje te plassen en binnen twee weken was ze zindelijk. Helaas kreeg ze een maand later een flinke blaasontsteking en wilde ze door de pijn weer een luier aan. Nadat ze weer beter was ging ze gelukkig weer zonder problemen op het wc’tje plassen.

Nou word ze in januari 3 en dacht ik langzaamaan wel te kunnen beginnen om haar ‘s nachts zindelijk te maken. De eerste nacht heel enthousiast de luier uit gelaten. Maar voordat we naar bed gingen was alles al nat. De 3 nachten daarna kreeg ze een luierbroekje aan maakte we  haar wakker als wij naar bed gaan. ‘S ochtends is dan wel haar luierbroekje droog, maar hier komt het probleem waar ik tegen aan loop...

Als ik haar ‘s nachts wakker maak wil ze niet meer slapen! Ze wil alleen slapen als ik bij haar ga liggen. Voor een keer is dat natuurlijk niet erg, maar dat moet niet elke nacht zo zijn. Voordat ze dan weer slaapt zijn we zo weer een uur (als het niet langer is) verder. Dat vind ik ook sneu want ze heeft natuurlijk ook hard haar slaap nodig.

Ben ik te vroeg begonnen? Wanneer zijn jullie begonnen en hoe hebben jullie dit aangepakt? 

3 jaar geleden

Zeiltje en dubbel opmaken, dus matras zeiltje hoeslaken dan weer zeiltje en hoeslaken. Als het bed dan toch nat is, trek je de eerste laag eraf, en heb je direct een schoon bedje. Ik had ook een extra dekbed in een hoes klaarliggen om ook die direct te kunnen vervangen.... ik had altijd die zeiltjes van ikea, kosten geen drol.... en bedekken het hele matras.

3 jaar geleden

Ja snap ik zeker. En ik vond het ook zo sneu dat we dan steeds middenin de nacht alles moesten verschonen en zij zich er duidelijk rot over voelde, ook al zeiden we dat het erbij hoort en niet erg was. Dus toen maar besloten nog even te wachten en dat was in haar geval een goeie keuze denk ik.

3 jaar geleden

Haha ja een zeiltje is zeker heel belangrijk😂🙈

3 jaar geleden

Ja ik dacht misschien ook even wachten tot ze drie is of inderdaad tot ze zelf aan geeft dat ze geen luier meer aan wil. Ongelukjes horen er zeker bij, maar ik zou niet willen dat ze daardoor onzeker word. Daar ben ik ook een beetje bang voor.