Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle.

Dit prachtige boek “moet” elk kindje wel gelezen hebben, het is zo’n leuk boek!

Rupsje Nooitgenoeg is geschreven en getekend door Eric Carle. Het is voor het eerst uitgegeven in 1972, dus het boek bestaat al erg lang!
De prachtige prenten zijn erg herkenbaar als prenten van Eric Carle. 

Het boek begint met een klein eitje midden in de nacht. Op een mooie zondagmorgen kwam de zon stralend en warm op en kwam er een piepklein rupsje uit het eitje!
Het rupsje heeft zo’n honger dat het op weg gaat om eten te zoeken.
Vervolgens krijg je te zien/lezen wat het rupsje allemaal wel niet ging eten... Op maandag een appel, op dinsdag 2 peren, op woensdag 3 pruimen, op donderdag 4 aardbeien en op vrijdag 5 sinaasappels. Het leuke van dit gedeelte van het boek is dat het uit allemaal flapjes bestaat met daarop het stuk fruit of de stukken fruit erop waar het rupsje zich doorheen eet en er zit dan ook een gaatje in het flapje, want daar is het rupsje doorheen gegaan.

Na al dit fruit, heeft het rupsje nog niet genoeg gegeten, hij heeft nog steeds honger! Daarom eet hij zich op zaterdag door onder andere een stuk chocoladetaart, een ijsje, een plak kaas, een lolly, een stuk kersenvlaai, een cakeje en een stuk meloen. Met ook op deze pagina’s natuurlijk weer gaatjes waar het rupsje zich doorheen heeft gegeten!

Na al dit eten krijgt het rupsje pijn in zijn buikje. Daarom eet hij zich op zondag dwars door een groen blaadje heen. Gelukkig voelt hij zich dan al een stuk beter.
Het rupsje heeft dan ook geen honger meer en hij is ook niet meer klein! Hij is nu een grote, dikke rups. Die grote, dikke rups bouwt een cocon om zich heen en dan... wordt hij een prachtige vlinder!
Met op deze pagina natuurlijk een prachtige tekening van een mooie, gekleurde vlinder.

Een superleuk boek om voor te lezen, want het is voor kinderen toch prachtig om te lezen hoe een klein rupsje opeens een mooie vlinder wordt! De flapjes en de gaatjes in het boek, geven het boek nog net even wat extra’s.
Bij ons thuis is het boek wel geliefd. Wat leuk is, is dat de meiden na een tijdje ook precies weten wat de rups nou allemaal eet, ze kunnen het boek dan al bijna zelf voorlezen!

Heb jij Rupsje Nooitgenoeg ook in huis?

9 jaar geleden

Wij hebben zelfs 2 versies. Een nieuwe die we voor onze meiden van oma hebben gekregen, en de oude, met plakband aan elkaar gehouden versie die mijn zussen en ik vroeger hebben stukgelezen. :) Blijft mooi!

9 jaar geleden

Dit boek hebben wij gekregen van vrienden toen ze wisten dat we zwanger zijn. Ik kan niet wachten tot ik dit kan voorlezen aan Guppie.

9 jaar geleden

Super leuk boek is dit! Wordt hier veel gebruikt op de speelzaal