Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ziek of toch ROTA virus....

Donderdag leek alles weer normaal, ze at alleen wat minder maar verder nog niet heel erg ziek.

Wat het ook is: Megan is er heel erg ziek van!

Het begon allemaal vorige week woensdag met een minde keel ontsteking en een beetje las van dunne ontlasting. Geen koorts en nog heel tierig.

Donderdag leek alles weer normaal, ze at alleen wat minder maar verder nog niet heel erg ziek. Ze is zelfs naar het paasontbijt geweest en 's middag naar ballet.

Vrijdag was ze echt ziek. Ze wilde niks en lag maar op de bank, iets wat ze nooit doet. Ook drinken en eten hield te wensen over en toen we haar 's avonds naar bed deden begon de ellende pas echt. Overgeven en diarree wisselde elkaar af maar gelukkig ging ze toch redelijk makkelijk slapen en ze is maar 2 keer wakker geweest.

Zaterdag het zelfde verhaal en we dachten dat het kwam omdat ze nog moest aan sterkten van de afgelopen dagen. Ze heeft niet zo heel veel reserves dus je voelt je dan ook snel lamlendig, zeker als je niet wil drinken of eten.

Alles ging achteruit ipv vooruit en zondag hebben we dan toch de huisartsen post gebeld omdat ze nog steeds niet opknapte en ze al 4dgn koorts had.We kregen geen gehoor alleen een antwoord apparaat die zei:" er is een wachttijd van meer dan 5min probeert u het op een later tijdstip nog eens" ......tuuttuuttuut. Zo ging het een uur lang zo door en Megan ging zichtbaar achteruit.

Toen heb een ander ziekenhuis in de regio gebeld voor hulp maar daar werden we zelfs geweigerd en we moesten maar naar het Kennemergasthuis gaan om hulp te krijgen. Dit heeft mijn man direct gedaan en de conclusie daar was dat ze wel tegen uitdrogen aan zat ze vandaag echt moest gaan drinken en anders terug komen.

Rond 17.00 werden we toch nog even door de dienstdoende arts gebeld en die vond toch dat de kinderarts moest oordelen. we konden direct komen en ook deze vond haar er niet goed uitzien maar omdat we zelf alles nog onder controle leken te hebben en Megan beloofde dat ze zou gaan dinken mochten we voor de nacht met haar naar huis.

Megan hield woord en ze ging thuis drinken.....helaas voor haar ging ze toen ook overgeven. Dus even zo gelaten en omdat het al 20uur was hebben we haar naar bed gedaan. Ze sliep in 5min, maar werd om 21.00 gewekt door hevige diarree. Daarna ging ze weer overgeven en om 22.00 hebben we de spoedeisendehulp gebeld en ze moest direct komen.......wij wisten genoeg, ze moest blijven.

Nu ligt ze er bijna 24uur met een maagsonde voor het vocht en ze mag proberen zelf te eten. Dit is haar half gelukt! En we zijn zo trots op haar! Ze is echt heel ziek, ze kan niks en wil niks :-( Ze kan net 5min recht op zitten voor ze weer smeekt om te liggen. Wij hebben veel mee gemaakt maar dit nog nooit gezien van haar. De kinderarts vind haar ook echt slecht maar zegt ook dat als ze eenmaal gaan drinken en eten dan knappen ze vaak heel snel op.

Ze was, weer de 4de keer in haar korte leventje, uitgedroogd en weer hebben we het op tijd gered om in het ziekenhuis te komen. Ik hoop dat ze snel weer naar huis mag en dat we dan voorlopig verlost zijn van alles wat met ziekenhuizen te maken heeft.

9 jaar geleden

Ja ze is inmiddels groot geworden....dat sterk weet ik nog niet zo zeker hoor ;-) Deze keer ziek heeft er flink in gehakt en ze is nog steeds heel bang als ze een keer overgeeft of diaree heeft, ze vraagt dan altijd of ze niet naar het ziekenhuis moet.

9 jaar geleden

Ja altijd erg vervelend als een kind ziek wordt, al helemaal als het iets is zoals het Rotavirus. Ze zal tegen deze tijd wel alweer groot en sterk zijn geworden. ;) Gr, <a href="http://www.symptomenbuikgriep.nl/rotavirus/">Symptomen buikgriep</a>

10 jaar geleden

Bedankt voor je lieve reactie! Gelukkig gaat het nu weer goed met haar al blijft ze wel klagen over buikpijn.

10 jaar geleden

Jemig ik lees net je blog en krijg er gewoon kippenvel van! Sterkte voor je meid en natuurlijk ook voor jou!