Snap
  • Kind
  • kind
  • fantasie
  • grap

Rommel makende kraai!

Bij ons in huis is het best pittig soms om een mooi opgeruimde huiskamer te hebben. Vaak heb ik net opgeruimd en kijk ik trots om me heen en zet de balkondeur even open om te luchten, maar zodra ik even naar de keuken loop voor een glas drinken en ik terug kom, hebben zoon en dochterlief de hele woonkamer weer omgetoverd tot een varkensstal.. pfff.

Ook vind ik dat onze zoon Dilano niet met de kussens van de bank op de grond mag spelen. Ik vind dat ze bij de decoratie van de meubels horen, maar Dilano denkt hier heel anders over. Hij heeft ze benoemd tot rotsen waar zijn vele dino's op kunnen lopen en liggen. Nu had ik hem voor de zoveelste keer gewaarschuwd en uitgelegd dat de kussens op de bank horen en dat hij ze er niet vanaf mocht gooien op de grond. Terwijl ik ondertussen zat te bedenken hoe ik zou gaan reageren op de zoveelste smoes van hem, kwam meneer met een heel andere verklaring:

"Mama, ik heb dat niet gedaan deze keer hoor". Ik kijk hem verbaasd aan. Dilano kijkt me met grote puppyogen aan en verklaart zich nader. "Nee dat komt omdat toen de deur open was en jij naar de keuken ging er een kraai naar binnen vloog en hij gooide zo de kussens op de grond en vloog weg!.." Tsja, wat kan je dan nog anders dan als moeder heel hard gaan lachen. Daar kon ik toch echt niet boos om worden.

Een leugentje om bestwil, of gewoon een levendige fantasie???

Maya Nap-de Groot