Snap

Rode oortjes, vierde deel

Zo, we hebben een paar heftige dagen achter de rug. Zondag avond begon Lola te spugen.

We dachten dat het kwam van het vele eten van die middag op opa's verjaardag. Maar dat ging nog een paar keer door. Maandag precies het zelfde liedje. Alles wat er in ging, ging er net zo hard weer uit. Ze lag de hele dag lamlendig bij mijn vriend op de bank of ze lag te tukken op bed. Met pijn een moeite nam ze af en toe een slokje water wat er daarna weer uitkwam. 'S avonds zijn we naar de huisartsenpost gegaan. Beide oren nog steeds ontstoken (net als de woensdag er voor) en waarschijnlijk kwam daar het spugen vandaan. Ze had wat uitdrogingsverschijnselen (nagenoeg geen plasluier, slap, duf koude vingers) waardoor we een antibraakmiddel en ors voorgeschreven kregen. Hierdoor bleef het wat langer binnen maar minimaal. Dinsdag het zelfde liedje en mijn vriend is met Lola naar de huisarts gegaan. Nu antibiotica gekregen. Drinken bleef iets langer binnen maar kwam er veelal weet uit. Woensdag was het rustiger. Geeft ze een keer gespuugd en zijn we naar de kno-arts geweest (we hadden de afspraak vervroegd). Haar oren waren niet vuurrood meer; de antibiotica slaat dus aan. Toch gaat ze buisjes krijgen, mede omdat ze vocht achter haar trommelvliezen heeft, dit gebeurt 31 maart.

Ze begon meer te drinken en af en toe wat eten. Nog wel hangerig maar stond steeds meer op eigen benen. Vandaag gaat het weer beter. Naar de opvang geweest kletst en speelt weer! Dus dat is hartstikke fijn!

Vind het wel spannend, ondanks dat het een 'kleine' ingreep is. Mijn kleine meid is pas 20 maanden oud en nu al een kleine ingreep. 

7 jaar geleden

Gelukkig is ze inmiddels weer aan het opknappen. Erg naar om je kindje zo te moeten zien. Ik kan je angst voor die 'kleine'ingreep heel goed voorstelllen. Zodra er gesproken word over de kans dat er iet bij ons zoonjte moet gebeuren schiet ik al lichtelijk in paniek... Beterschap en sterkte!

7 jaar geleden

Dank je wel! :-) Zelf ben ik niet zo'n voorstander van antibiotica. Ze heeft het al twee keer eerder gehad. Vandaar dat het voor mij niet direct hoefde... Maar ja... Achteraf he ???? Ik hoop dat je niet veel meer ervaring op gaat doen met uitdroging. Vind het heel naar. Gun het niemand. De uitdroging vind ik wel heftig hoor. Gelukkig hoefde ze nog niet aan het infuus. Ze is sinds vandaag weer een stuk beter. Drinken en eten gaat weer een beetje beter.

7 jaar geleden

Sterkte met de kleine ingreep op 31 maart! Over uitdroging. Dat kan heel snel gaan, dat heb ik zelf meerdere keren ervaren omdat ik vaak in Pakistan woon, laat je niet afschepen met ''kijk het maar even aan''. Nee, eis die antibiotica!, vooral bij kleintjes kun je het niet permitteren om teveel vocht te verliezen. ORS werkt maar het moet wel binnen blijven, alternatief is de zak vocht via een infuus naar binnen krijgen. Veel ervaring mee. Ik hoop dat je kleintje snel beter is!