Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Nacho's Sonora, het recept.

In een Mexicaans restaurant waar wij weleens komen eet ik ALTIJD 1 gerecht en dat is Nacho's sonora. hoe te maken? lees het hier.

Nacho's In een Mexicaans restaurant waar wij weleens komen eet ik altijd 1 gerecht en dat is Nacho's sonora, ik dacht dat kan ik zelf ook gemakkelijk maken, alleen dan minder pittig want bij de Mexicaan begint gewoon mijn neus te lopen van de nacho's haha. Dit is echt een lekker recept voor kinderen want wie mag er nou als avond eten chippies/nacho's? En het is nog eens gezond ook! Bovendien is het ook nog eens snel klaar, ideaal als je kinderen sporten op zo'n handige tijd dat je denkt ahhhh wanneer moet ik dan koken?

Benodigdheden:

500 gram gehakt Tortilla Chips 2 tomaten Courgette Creme Fraiche (grote beker) Ui Teentje knoflook Ijsbergsla Geraspte kaas Als je het lekker vind olijfen Olijfolie

Bereiden:

Doe wat olijfolie in een pan, doe er de gehakt ik met zout, peper en paprikapoeder, doe er een teentje knoflook bij. Snijd en was de sla en laat dit uitlekken.

Als de gehakt bijna gaar is doe je er de gesneden uien, tomaten en courgette bij. Verwarm nu ondertussen de oven voor op 200 graden.

Doe in een ovenschaal de tortilla chips. Van de gehakt komt altijd veel vocht af dus doe ik het even in het vergiet om het uit te laten lekken.

Verdeel de gehakt over de chips heen. Verdeel de sla over het gehakt en doe hier overheen de creme fraiche.

Strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet dit alles even in de oven totdat de kaas volledig is gesmolten.

Tip: Doe er wat guacamolesaus op

Eet smakelijk!

Bij ons is echt alles opgegaan

11 jaar geleden

Ik ga dit sowieso een keer maken!