Snap

Rare Kindernamen

Af en toe gaan mensen nogal ver met kindernamen, kijk dat celebrity's dat doen.. Oke, die hebben waarschijnlijk toch nog wel een kans op een baan of liefdes. Maar vergis je niet, een rare naam kan nadelige gevolgen hebben voor je kindje. Het betekend natuurlijk niet dat jouw kind gelijk een naam moet krijgen uit de kindertop 10, maar een beetje beschaaft mag wel.

Uit onderzoek blijkt dat een rare naam het zelfvertrouwen van een kind kan schaden. Mensen met een onpopulaire naam zijn vaak eenzamer, hebben meer moeite met leren en roker vaker.

De onderzoekers maakten gebruik van gegevens van 12.000 deelnemers van datingsite eDarling. Die lieten ze verschillende testjes doen. Daaruit bleek dat de meerderheid van de kandidaten liever single bleef dan daten met iemand met een gekke naam. De mensen die op hun naam waren afgewezen, werden vervolgens ook ondervraagd. De meeste bleken ook nog eens een laag zelfbeeld te hebben.

Volgens eDarling zijn onder de singles met ‘ongewenste’ namen ook meer rokers. Dat roept weer de vraag op of de nadelige gevolgen die worden toegeschreven aan een rare naam, wel met die naam te maken heeft. De namen die door proefpersonen minder aantrekkelijk werden gevonden, waren vooral namen die veel voorkomen in lagere sociale klassen. En dat zijn juist de groepen waar het opleidingsniveau lager ligt, meer wordt gerookt en meer mensen een gebrek aan zelfvertrouwen hebben.

Soms kan je dus beter kiezen voor een normale naam, al is het zodat je kind een betere toekomst heeft, meer geluk heeft in de liefde en zich niet eenzaam voelt.

Wat is de raarste naam die jij ooit hebt gehoord?

11 jaar geleden

Ik vind het belangrijker dat een naam makkelijk te schrijven is, dus dat je de naam eigenlijk schrijft zoals je hem hoort. Tegenwoordig zijn er zat aparte namen, die wel duidelijk zijn. Denk aan Storm, Bikkel, Bloem enz. Zijn niet de namen die ik zou kiezen, maar wel makkelijk te verstaan en te schrijven. En als iemand een gekke naam heeft, klinkt dat dan ook nog als iemand 70 is? Bikkel voor iemand van 70 jaar vind ik ietwat vreemd...

11 jaar geleden

De gekste namen die ik heb gehoord zijn: aquafina! De ouders van Aquafina werden namelijk verliefd tussen de orka's haha.