Snap
  • Kind
  • december
  • Mamavan2
  • fijnemaand
  • ookveelprikkels

Prikkels wat moet je er toch mee?

De decembermaand brengt zoveel mee, gezelligheid en veel liefde maar ook drukte en spanning. Het eerste jaar als moeder worstelde ik erg met dit “probleem” en liet alles over mij heen komen met als gevolg; een zeer overprikkeld mannetje. Sinds vorig jaar doe ik alles anders en daar wijk ik niet snel meer van af. Veel lees plezier!

Sinterklaasjournaal, Sinterklaasmuziek, schoencadeautjes, Sinterklaas lekkers, pakjesavond, slapeloze nachten, kerstlampjes, Kerstboom, kerstmuziek, kerstfilms, kerstavond, 2 dagen kerst en dan als klap op de vuurpijl (ha- mooie woordspeling) ook nog oud en nieuw. 

Ik snap helemaal waarom mijn mannetje(s) hier best wel onrustig van worden, maar oh wat houden wij van die decembermaand! 

Afgelopen zaterdag vierde wij Sinterklaasavond. Wat was dit een feest! Een cadeaupiet kwam alle cadeautjes brengen en de oma’s en opa’s genoten van die blije gezichtjes. Vorig jaar kon ik niet met mijn kleine man die doorhad dat hij cadeautjes kreeg op de grond zitten, ik was namelijk hoog zwanger. De hele week keek ik stiekem al uit naar dat lijfje wat bij mij op schoot zat en met spanning keek naar alle cadeautjes die uitgepakt moesten worden. Een week van te voren begonnen wij echt Sinterklaas in huis te halen, beetje versiering, knutselen, liedjes los van het Sinterklaasjournaal wat wij al keken vanaf dag 1. Vaste prik op een vaste tijd in de week met het hele gezin. 

Afgelopen week speelde wij de hele week met het nieuwe gekregen speelgoed en deden wij onze nieuwe sokken en muts op. Zorgde voor rust in huis en gisteren(donderdag) haalde wij de kerstboom pas in huis. 

Nog 13 dagen tot aan kerst. 

Toch proberen wij zo min mogelijk prikkels te geven aan onze jongens omdat zij daar veel last van hebben en dat vinden wij gewoonweg niet nodig. Ja prikkels moeten ze zeker krijgen om een hoop te kunnen verwerken maar als wij nog een groot gedeelte kunnen beperken dan doen we dat. Ook willen wij niet extreem afwijken van hun dagelijks ritme. Iets later naar bed is prima maar de middag slaapjes mogen daar niet voor wijken. Met oud en nieuw liggen de jongens ook gewoon “normale” tijd in bed en wij steken om 18.00 uur gewoon iets kleins (lees kindervuurwerk) af en wensen elkaar gelukkig nieuwjaar. 

Vele snappen dit niet, waardoor ik mij een langere tijd bezwaard heb gevoelt maar ik ga voor het welzijn van mijn kinderen en ga daar omdat wij of een ander baat bij heeft niet meer van afwijken. 

Ondanks dat gaan wij er een onvergetelijke kerst en oud en nieuw van maken en dat komt niet door de Corona maar omdat wij als gezin eindelijk sinds jaren echt allemaal thuis zijn. Lang leven geen baan meer in de horeca! 

Hoe doen jullie dat? Die drukte en die feestdagen met jullie kleintjes? 

Tot volgende week!