Terug
Blog header image

Pretlettertjes de ''oplossing'' voor Xavi zijn paniek

Want ik ben een loedermoeder die 's nachts filmpjes kijkt met haar kind #uitspraakmeteenknipoog

Zoals ik al vertelde heeft Xavi de laatste tijd veel last van slaapproblemen. Dit omdat hij veel droomt en 's nachts heel bang is (zijn we achter gekomen) in het donker. 

De afgelopen week was een hel voor ons als werkende ouders die om half 7 's morgens op hun werk moeten staan. Ik had geluk dat ik maandag en dinsdag vrij was waardoor we iets speling hebben in het verdelen van wie dat er uit bed gaat voor onze paniekerige Xavi. Ook ik heb natuurlijk gewoon een Xavi die om 7 uur uit zijn bed wilt de volgende ochtend of hij nou goed slaapt ja of nee. 

De afgelopen nachten was het pure paniek 's nachts, Xavi was met niks rustig te krijgen. Geen fles, geen knuffel, niet onze liefde.. Met niks. Uiteindelijk zijn wij 4 nachten achter elkaar met Xavi naar beneden gemoeten.

Hij heeft flink door zitten snikken, moest de tijd hebben om op adem te komen en rustig te worden. Tot wij de uitvinding vonden... 

Pretlettertjes was het enige wat Xavi echt rustig maakte..

Pretlettertjes is een youtube kanaal die ik tegen kwam op Instagram. Ik ben deze gaan volgen en Xavi was meteen fan van de filmpjes op Youtube. Ze zijn erg leerzaam en erg leuk. De stem die alles inspreekt is ook erg rustig. 

Zodra Xavi de intro hoort van dit filmpje is hij razend enthousiast. Vol aandacht zit hij dan te luisteren. Dus Xavi werd wakker.. huilen.. uren huilen, goedleggen, geruststellen en vervolgens naar beneden. Hij keek 1 filmpje Pretlettertjes en hij was rustig. We konden weer naar boven en meneer kon weer slapen. 

Ik vond het erg fijn dat ik iets had gevonden waar hij rustig van werd. 

Na dagen zoeken wat het nu was hadden we het gevonden, Xavi is sinds een week dus bang in het donker. Xavi slaapt nu met een nachtlampje en slaapt gelukkig als een roosje. Maar ik ben vooral blij dat dit positieve en leerzame Youtube-kanaal Xavi zo gerust heeft kunnen stellen de afgelopen dagen! 

Gisteren heb ik ook een winactie gewonnen bij Pretlettertjes! Xavi zijn naam krijgt de hoofdrol in een filmpje over moederdag, deze komt binnenkort online. Super tof toch! Houdt dus het YouTube kanaal in de gaten als je dit filmpje ook wilt zien. 

Maar neem zeker sowieso even een kijkje op dit leuke leerzame kanaal! 

Wij hebben er veel aan, wij hopen jullie ook! 

Dikke kus, 

Mama van Xavi  

Ik vond het erg fijn dat ik iets had gevonden waar hij rustig van werd.

Nix04012015
2 jaar geleden

Ik ga het zeker in de gaten houden, onze Xavi heeft helaas ook zulke nachten gehad.. Hoe oud is jullie Xavi? De onze is van 4 september 2017

Mama van Xavi
2 jaar geleden

Onze Xavi is van 8-8-2018. Hij heeft altijd gewoon in het donker geslapen, maar sinds een week is dit dus echt een drama.. Denk dat het allemaal gewoon 'fases' zijn en het is hoe je er zelf mee om gaat. Maar zodra ik merk dat mijn kind in paniek is breekt mijn hart..

Nix04012015
2 jaar geleden

Ja dat is het ergste als ze zo in paniek raken, hier helpt dan alleen maar mama, van papa moet hij dan helemaal niks weten.. Gelukkig gaat het hier nu weer goed, maar merk werk als hij overdag een "spannend" tekenfilmpje kijkt, dat hij daar gelijk op reageert, door te roepen ikke bang en hij gaat dan huilen

Blog header image

Fabio Joan

Voor de kenners, die weten vast naar wie hij vernoemd is.