Snap
  • Kind

Potje hier, potje daar?

Lola krijgt steeds meer besef van poepen en plassen. Hoe begin je met zindelijk worden?

Oke, Lola is pas 21 maanden maar ik vind dat ze al best bekend mag worden met de routine van naar het toilet gaan. 

Op het moment dat ik naar het toilet ga wil ze eigenlijk altijd mee (we hebben een toilet van 1m2) en hier doe ik verder ook niet moeilijk over. Vaak wil ze spelen met een 'waf waf pietje' top product, dat page toiletpapier. :-) De laatste tijd wil ze haar 'waf waf pietje' gebruiken om mama te helpen afvegen... Oke dit vind ik dan weet net iets te overdreven, maar goed dat ze weet wat ze er mee hoort te doen. ;-)

Bij haar kraamfeest hadden we al heel voorbarig een po gehad. Deze heb ik inmiddels van de kast gehaald en mezelf voorgenomen om haar hier af en toe op te zetten wanneer we haar gaan verschonen. Maar waar zet jij de po neer? Doe jij dat op het toilet, bij de commode of heb jij er een andere plek voor? 

Wij hebben nu gekozen voor plek nummer 1, maar ben wel benieuwd naar jullie ideeën. 

8 jaar geleden

Ik ben ook een voorstander van de aanpak die Maantje93 beschrijft. Ik denk dat ik de po bij de huiskamer/balkon ga zetten maar de focus op het normale toilet. En daar een toilet verkleiner voor ga aanschaffen. Volgens mij vind Lola dat het meest interessant.

8 jaar geleden

Dat vraag ik me ook steeds vaker af tegenwoordig, wat nou de handigste plek hiervoor is. Maar wat Maantje93 zegt, klinkt wel als een goed idee, vind ik!

8 jaar geleden

Op de trap, die zit in de woonkamer

8 jaar geleden

Bij ons staat hij in een hoekje waar hij niet zelf bij kan in de woonkamer. Daar is hij vak en zo kan ik hem snal pakken. Sommigen zetten hem ook op de wc of in de badkamer. Het is denk ik maar net wat je zelf handig lijkt... Succes! :)