Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Plassen op de 'cee'

Het leven van een peuter en zindelijk zijn

'Mama', hoor ik mijn 2 jarige peuter puber roepen, 'cee!!!'

'Prima lieverd, ik ga wel even met je mee'. Nog voor ik me omdraai weet ik het al, een grote donkere vlek in de mooie broek van dr. Zucht, denk ik bij mijn eigen. Alweer een schone broek. Eigenlijk ben ik er een voorstander van om haar de natte broek aan te houden, want ze is al 3 weken zindelijk geweest. Maar ja, het is net te koud in ons kikkerlandje met deze rare zomer! Dus hup naar boven voor een schone 'grote meisjes broek' en een nieuwe broek.

Zo lieverd, nog even naar de wc en dan doen we de grote meisjes onderbroek weer aan!

Ja mama, want plassen is op de cee!
Inderdaad lief!

En nog geen 3 tellen later zie ik haar weer door de hurkjes gaan, en perst er weer drie druppels plas uit!

Grmblz!

Kom pop, nu doen we een luier om! 6 broeken in een uur tijd vond mama wel genoeg!

Deze mama heeft misschien wel te weinig geduld hihi, maar ik weet dat mijn dochter het kan. Tijd voor mooi weer? En hopen dat mijn geweldige peuter puber besluit om te stoppen met eigenwijs te plassen buiten de 'cee'.

Dan vraag ik me wel af? Wat doe jij? Hoe kregen jullie je peuter pubertjes zindelijk? En op welke leeftijd?

10 jaar geleden

Hallo Tineke, Jeetje wat een herkenning! Zo gaat het bij ons ook. Mijn zoontje geeft pas aan dat hij naar de wc moet als zijn broek al nat is. Ik laat hem met mooi weer inderdaad in onderbroek of oefenbroekje lopen. Ik zet het potje dan in de tuin. Om het half uur zet ik hem er dan even op. En dan doet hij ook echt iets op het potje, zowel de grote als de kleine boodschap. Hij weet het dus wel. Maar hij geeft het zelf niet aan. Laatst zei iemand tegen mij dat ze pas vanaf een jaar of drie een seintje krijgen naar de hersens dat ze naar de wc moeten. Nou daar hoop ik maar op, dan heeft mijn zoontje nog 4 maanden de tijd;-)

10 jaar geleden

hihi ik geloof gelijk dat het met anderhalf kan! Ik heb even op je website gekeken, maar heb eigenlijk niet zoveel behoefte aan een boek ;) of aan een consult van 85 euro ... koop ik liever nog een paar pakken luiers voor ;) :)

10 jaar geleden

Hallo Tineke, Je kunt je kindje nu al helpen om zindelijk te worden. Mijn vijf kindjes waren alle vijf met anderhalf jaar dag en nacht uit de luiers. Bovendien was het voor zowel mijn kinderen als mij heel leuk om te doen. Als je wilt weten hoe ik het heb aangepakt kun je kijken op mijn website:www.spelendzindelijk.nl Succes en plezier ermee! Debby

10 jaar geleden

Ze doet het ook echt wel goed hoor :) s' nachts is ze al een maand of 2 zindelijk, zolang mama dr maar meteen uit bed haalt en op de wc zet ;). Maar overdags, ze voelt het inderdaad aan komen, en vind het daarnaast ook BEESTE interesant dat zij dat bewerkstelligd, een natte broek, en plas voor dr potje, een vlek op de tegels. Ik kan er ook wel om lachen hoor, maar vind het aan de andere kant ook wel erg jammer, want ze zegt gerust: 'mama, ikke luie luier om?' klein boefje ;) heerlijk zeg, anderhalf :) dat doet ze ook wel erg goed!