Snap
  • Kind
  • #peuter
  • #momlife
  • #zindelijkheidstraining

Plas, poep en dansjes

En alles wat er bij zindelijkheid komt kijken..

Je peuter zindelijk maken.

Iets waar ik als ouder zijnde misschien iets lichter over dacht dan het daadwerkelijk zou zijn.

Een plasje hier, een poepje daar, een paar stickers plakken en hatsikidee. En vanaf dan lekker €40,- per maand besparen aan luiers en samen in te krappe wc-hokjes plasjes doen.🥳 Nu ga ik gewoon heel eerlijk zeggen dat ik deze hele periode van zindelijkheidstraining een enorm gedoe vond. Natte broeken, shitfits , 3 dagen lang niet poepen uit protest. En het erge is, dat ik mij ging irriteren aan een kind dat echt ECHT wel haar best deed om optijd naar de pot te rennen of om in haar luier te poepen.

Het gekke is, dat op het moment dat ik dacht dat mijn kind voor altijd in de luiers zou blijven (niet echt natuurlijk, maar je snapt mij wel denk ik ;), er ineens iets versnderde

Zomaar ineens, van de een op de andere dag besloot ze om zo in een keer, hoppakee , op de pot te plassen. We hebben gedanst! Als een malle! Want hoe trots kun je zijn als er zo'n grote gele plas in de Elsapot ligt.

Het poepen daarintegen. Dat bleek een dingetje. Het arme schaap durfde niet, wilde niet en raakte in volledige paniek bij het zien van de pot als ze voor nummero 2 moest gaan.

Maar... ook dit komt goed. Echt! Want we hebben weer gedanst, gehighfived en kadoothes gegeven. Want zo trots als je bent op die grote gele plas... dat is niks vergeleken met het trotse gevoel bij het zien van een enorme keutel zoals de peuter het netjes benoemd.

Soms is geduld gewoon echt een , niet zo, schone zaak!♥️

Hoe ging het zindelijk worden bij julie kindjes?

2 jaar geleden

Dit! Helemaal. We zijn hier inderdaad ook voor het poepen begonnen met boekjes en filmpjes. En die ontspanning en afleiding werkt tot nu toe goed ( oke 1x tot nu tor maar het begin js er) en wat die spuitluiers betreft. Liever 10 van die dan 10 vieze onderbroeken hoor.. hoe lullig dat ook klinkt want ze doen echt wel hun best... maar toch🙊

2 jaar geleden

Heel herkenbaar! Het plassen op het potje ging redelijk soepel maar de grote boodschap... we hebben er maanden over gedaan. Sinds deze week lukt het (meestal) om ook de drol in het potje te laten vallen. Ze was niet gevoelig voor snoepjes, dansjes en andere beloningen, ze wilde het gewoon echt niet. Wat haar rustig maakte was een boekje voorlezen op het potje. je weet dat het komt maar ze durft niet, een beetje ontspannen en aan iets anders denken hielp dan wel. Door het voorlezen was ze afgeleid en kwam het vaak "per ongeluk". Persoonlijk vond ik het zindelijk worden en alle óngelukjes' die daarbij horen erger dan de spuitluiers van een baby.... Geduld is inderdaad het toverwoord :)