Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Peuterspeelzaal

Sinds kort naar Samenspel op de peuterspeelzaal, meer kinderen/moeders hier?

Hoi meiden!

Mijn zoontje gaat sinds begin september naar Samenspel, dit is een project op de peuterspeelzaal van kindjes van 2 tot 2,5 jaar. Dit is een vaste ochtend in de week en een speelochtend waarin ze langzaam aan wennen aan de ' echte' peuterspeelzaal. Het is ook gewoon met de leidsters van de psz. Het is de bedoeling dat de ouder erbij blijft en dat je zelf mee speelt en zelf je kind corrigeert indien nodig.

Zodra mijn zoontje 2,5 is, stroomt hij door voor het 'echie' en zal hij 2 ochtenden gaan.

Tot nu toe erg leuk, we doen altijd een liedje in de kring en daarna een activiteit aan tafel. Dus verven, plakken, tekenen, kleien o.i.d. Daarna mogen de peuters lekker spelen.

Zijn er meer moeders die dit doen? Het verschilt nogal in Nederland wanneer de kindjes naar de psz mogen heb ik begrepen. Hier in de regio is het met 2,5 jaar. Ik ken eigenlijk geen andere moeders die dit doen en bij ons is het groepje ook klein. Jammer dat meer thuismoeders er niet voor open staan, tenminste hier in de buurt blijkbaar niet hihi.

Ik merk dat mijn zoontje wel wat moeite heeft met de 'regeltjes'. Dus waarom stilzitten als je lekker kan gaan spelen?! Of heel enthousiast op andere kindjes afrennen die gelijk beginnen te huilen, hij weet nog niet goed hoe hij erop moet reageren! Ik ga ervan uit dat hij zit dus leert hier.

Ik ben benieuwd of er meer mamma's zijn!

10 jaar geleden

oh dat lijkt me hartstikke leuk... en een keigoed idee om zo je kind te laten wennen! Jij als ouder komt ook de leidsters en de regels enz beter te kennen, echt fantastisch... als ze dat hier hadden zou ik dat zeker ook doen, ik vraag me heel vaak af hoe mijn zoontje zich gedraagd op de crèche, maar hier wordt niet aangemoedigd dat ouders blijven rondhangen (al doe ik dat toch wel een paar keer per week lol)...

10 jaar geleden

En als je 2 inkomens hebt, kun je ook nog een gedeelte van dat geld terug krijgen via de kinderopvangtoeslag. Ik hoop dat dat wat voor jullie is

10 jaar geleden

hier kan het ook al maar ook wij doen het pas vanaf 2,5/3 jaar. reden simpelweg omdat ik € 50,-- voor 1 ochtendje in de week te duur vindt. Wij houden wel geregeld speeldates met vriendinnen die ook kids hebben

10 jaar geleden

Dat hoopte ik dus ook dat het voor de hele maand was. Er is subsidie maar de inkomensgerelateerde ouderbijdrage is dus 45,- per ochtend voor ons. Ik vind het wel erg raar want dat is nog meer per uur dan het kinderdagverblijf. Ik ben toch nog even verder gaan kijken op google na jullie opmerkingen en nu zie ik dus wel dat er een kinderdagverblijf is in de buurt waar ze nu ook een PSZ hebben en dan betalen we 6,75 per uur. Een dagdeel PSZ is 3 uurtjes dus dat scheelt wel veel. Nu hopen dat ze daar geen al te lange wachtlijst hebben dus ik ga die even bellen.