Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Peuterspeelzaal!

Na de zomer! Dan gaan we beginnen aan een nieuw avontuur...

Eerder deze week ging de telefoon; met de leidster van de peuterspeelzaak waar uw zoontje J. staat ingeschreven. We willen jullie graag uitnodigen voor Samenspel, het start 4 september, de 1e week na de zomervakantie (en 2 dagen voordat J. 2 jaar wordt!). Jippie, wat leuk!

Hier in onze stad is de peuterspeelzaak 'pas' vanaf 2,5 jaar. Maar op deze peuterspeelzaal werken ze met een project, welke Samenspel heet. Dit wordt gesubsidieerd door de gemeente en is dus ook gratis. Het is iedere woensdagochtend op de peuterspeelzaal, met de vaste leidsters ook. Het is een soort voorbereiding op de peuterspeelzaal en geeft de mogelijkheid om de kindjes te laten wennen en samen te spelen, dit is wel verplicht met een ouder of verzorger erbij. Ik had ons direct opgegeven, want het lijkt me ontzettend leuk voor J. en mij om te doen! Hij komt dan ook met de kindjes in het klasje waarmee hij na een half jaar als hij 2,5 is, doorstroomt 'voor het echie' naar de peuterspeelzaal.

Ze doen dan ook leuke uitstapjes naar de kinderboerderij of bibliotheek. Ik kijk er erg naar uit! Sowieso leuk om meer mede ouders te leren kennen met kindjes in dezelfde leeftijdscategorie. Ik denk dat het voor J. super is! Hij speelt nu al veel met andere kindjes, maar in zo'n omgeving lijkt me heel leuk voor hem.

Weer een stapje verder!

10 jaar geleden

Onze dochter kon hier zodra ze 2 jaar was al op de peuterschool terecht. Ze heeft niet echt hoeven wennen, want een aantal kindjes kenden ze al van de kinderopvang hier in het dorp. Ze vind school echt helemaal super!

10 jaar geleden

Wat leuk zeg! Dat hebben we hier niet in onze gemeente! Veel plezier samen met de kleine!

10 jaar geleden

Klinkt erg leuk! En leuk dat je er zelf ook bij mag blijven, voor jezelf misschien ook wel fijn om zo rustig te wennen aan dat hij straks voor het echt naar de peuterspeelzaal gaat... Veel plezier alvast!

10 jaar geleden

Wat een leuk project! Meestal begint de interesse voor andere kindjes ook al rond die periode, dat sluit dan wel heel goed aan :)