Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Peuterbed(tijd)

Het komt er natuurlijk ooit een keer van dat je kleine kindje niet meer in dat lieve ledikantje past. Wanneer dat moment aanbreekt wordt je kindje echt groot en wordt het tijd voor een groter bed.

Ik vond het een grote stap. Zo'n ledikantje is gewoon zo veilig. Ik leg m'n dochter erin, ze gaat slapen, en de volgende ochtend haal ik haar er weer uit. Uit een peuterbedje kan  ze klimmen en onder de dekens kruipen. Ik zag het gewoon nog niet zo zitten. Totdat ze van de week tegen me zei dat ze haar bed te klein vond: "Bedje klein mama, past niet." Ze had een punt. Misschien moesten we dan toch maar eens kijken voor een groter bedje. Na grondig overleg met m'n man (hij moest het er natuurlijk wel mee eens zijn), zijn we vandaag naar de Ikea gegaan om een bedje uit te zoeken.

Wat een leuke bedjes! Er is genoeg keuze voor jongens en meisjes en de bedjes zijn niet duur. Ze koos voor een bedje met schaapjes en een hartjes dekbedovertrek.

Thuis hebben we hem in elkaar gezet. En zo enthousiast als ze was, begon ze de schroefjes aan te geven en begon mij aan te moedigen om het zo snel mogelijk in elkaar te zetten: "Goedzo mama!" Gelukkig hielp mijn man mee, want ik ben geen klusheldin.

Het enthousiasme verdween op het moment dat ze naar bed moest, ze vond het super eng en rende naar haar ledikantje in de kamer ernaast. Die hebben we voor de zekerheid nog staan, voor als ze het echt niet wilt. Ik ben met haar op bed gaan zitten en heb haar uitgelegd dat ze nu een groot meisje is en in een groot bed mag slapen. Ik kroop bij haar op bed en las een boekje voor. Na wat kusjes en knuffeltjes heb ik de deur dicht gedaan en hoopte dat ze zou gaan slapen. Ongeveer 10 minuten later ben ik gaan kijken en lag ze heerlijk te slapen met haar hoofd op haar kussen.

Ik heb meteen het matrasje van het ledikantje naast het bed gelegd, mocht ze eruit vallen.

Op welke leeftijd kocht jij een peuterbed voor je kindje? Vond hij/zij het ook eng? Of vond jij de overgang zelf eng?

6 jaar geleden

Nathan is nu bijna 2 (29-12) en wij zijn ongeveer een maand of anderhalf geleden overgegaan. Nathan sliep slecht en gaf duidelijk aan dat hij daar klaar voor was. Nu in het grote bed slaapt die weer goed en is ook super trots dat hij nu een eigen groot bed heeft!

11 jaar geleden

Megan is nu 2jr en 8mnd en ligt nu sinds 2wkn in een peuter bed....een beetje met dank aan mijn ouders die haar al maanden in een peuterbed laten slapen :( Wij wilde het zo lang mogelijk uitstellen. Ook omdat onze 2meiden samen op de kamer slapen en wij waren bang dat ze dan naar haar zus zou gaan. Toen ze bij oma in het peuter bed geslapen had wilde ze niet meer in het ledikant slapen, dat was een babybed! Waar haalde ze dat nu vandaan! grrrrrr Gelukkig hadden we nog een nieuwe zijkant van haar bed en hebben we de spijlen uit een van de zijkanten gehaald. Met het drijgemend (niet echt wat we hebben het gedaan) als ze uit haar bed zou komen we het bed om zouden draaien met de open kant tegen de muur en dan zou ze weer in een baby bed slapen! Ze is er 2keer uit gekomen en we hebben 2keer haar bed om gedraaid. Een paar weken geleden stote ze steeds haar hoofd tegen de bovenste spijl van haar ledikant en vonden we het tijd voor een ander bed. Vind het nog steeds jammer want ze word nu in ene zo groot! Maar ze doet het heel goed en komt nooit uit haar bed. Bij ons was het dus duidelijk het juiste tijdstip maar dat weet je helaas pas achteraf ;-)

12 jaar geleden

mijn zoontje is met 1,5 naar een peuterbed gegaan. De volgende komt er zo aan en ik wilde dat hij wist dat het ledikantje niet zijn bed meer was, maar voor de baby zo. En het is gelijk goed gegaan! Hij vond het meteen prima en klom niet uit z'n bed, nog steeds niet trouwens. Hij kan het wel en als hij echt geen zin heeft om te slapen komt hij er wel uit (meer smiddags om dan te gaan spelen). In 3 maanden tijd is hij 2x savonds naar ons toe gekomen. Dus al met al een hele goede keus geweest!

12 jaar geleden

Hier precies hetzelfde. Dochterlief doet ongeveer 1 x per week nog een slaapje overdag. Dan blijft ze gewoon lekker liggen en ook in de ochtend komt ze haar bed niet uit. (Trap)Hekjes zijn dan idd een verstandige keuze. Hier ook een hekje geplaatst bij de trap naar zolder en naar beneden.