Snap

Peuter puber op het Kinderdagverblijf!

Op het kinderdagverblijf is mijn peuter nog lastiger dan thuis, zelfs zijn fruit en brood raakt hij daar niet aan. Lees meer van Sanne!

“Nee, Ilay wil niet!”, roept mijn peuter de hele dag door. De peuterpuberteit is aangebroken in zijn volle glorie. Mijn oh zo lieve, gewillige engeltje is een week of twee geleden getransformeerd in een klein, koppig monster. Toegeven doet hij nooit, maar dat heb ik hem ook zelf geleerd: “Nee is nee”, herhaalde ik iedere dag. Mijn pedagogisch verantwoorde, consequente manier van opvoeden wordt nu tegen me gebruikt. Vooral etenstijd roept veel protest op. Fruit en brood gaan redelijk naar binnen, maar zijn avondeten belandt negen van de tien keer op de grond, tegen de muur of in zijn haar.


Drama op het kdv met mijn peuter

Op het kinderdagverblijf doet hij nog lastiger, zelfs zijn fruit en brood raakt hij daar niet aan. De pedagogisch medewerkers krijgen geen hap door zijn keel. Je begrijpt dat hij na een dag op het kdv wel zijn avondmaal opschrokt als een bootwerker, dat scheelt. Maar toch maak ik me druk. “Het is een fase, het gaat wel weer over”, zegt de pm’er, ik knik braaf ja. Ondertussen pieker ik me suf wanneer Ilay op het kinderdagverblijf is. Gaat het goed? Heeft hij vandaag misschien een broodje gegeten, of wat fruit? Continue spoken dit soort vragen door mijn hoofd. Ik zou het liefste ieder uur het kdv bellen om te informeren naar de stand van zaken, maar dat gaat me te ver. Ik weet dat de pedagogisch medewerkers het al druk genoeg hebben met al die peuters, semi-overbezorgde moeders kunnen ze er niet bij hebben.

Nieuwe app Dan stuit ik tijdens het twitteren op een nieuwe app die mijn interesse wekt: Joyn DayCare. ‘Breng je kind naar de kinderopvang maar blijf betrokken bij alle activiteiten en ontwikkelingen! Volg je kind op een manier zoals je nooit eerder gezien hebt!’, lees ik op de site. Met deze app kun je inchecken op je computer, smartphone of tablet en meteen zien hoe het met het ritme van je kindje gaat. Ideaal toch?

Enthousiast vertel ik op het kinderdagverblijf over JDC, helaas is mijn kinderdagverblijf nog geen lid. Maar ik ga er werk van maken. Wordt vervolgd..

Omdat ik zo enthousiast ben over Joyn DayCare heb ik de organisatie benaderd. Zij zijn op hun beurt erg te spreken over mijn blogs en hebben gevraagd of ik wekelijks mijn ervaringen wil delen. Dus vanaf begin augustus zijn mijn blogs te lezen op jdcouders.wordpress.com!