Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Pesten

Pesten. Schijnbaar heel normaal tegenwoordig. Maar dat dat nú al begint op de psz en men geen actie onderneemt baart me ernstig zorgen!

bedankt voor jullie reacties op mijn andere 'blog', ik begreep er niks van dat het ineens veranderd was met max.100 woorden. Helemaal niet in de gaten gehad dat ik op vraag had geklikt... Sorry dus daarvoor! Hierbij poging 2 ;-))

De intro geeft het al aan...pesten.

Ik maak me ernstig zorgen over hoe hiermee omgegaan wordt.

Mijn dochter gaat naar de peuterspeelzaal (zal het verder afkorten tot psz) en sinds de komst van een gigantisch -excuse me- irritant agressief k*tkind is mijn dochter ineens erg bang, geintimideerd en 2x per week is het een drama wat al begint 1dag voordat ze naar de psz moet en op de dag dat ze naar de psz moet is het helemaal "feest".

Ik zal het even samenvatten. Het bewuste kindje, ook een meisje, is een half jaar jonger dan mijn dochter en staat alom bekend al probleemkind. Het hele gezin staat zo bekend als 'probleemgezin' overigens en ze hebben sinds het kind net 2jr werd al intensief hulp van meerdere instanties omdat het een zeer moeilijk/(on)handelbaar kind is. Nu wil ik daar niet alles op gaan afschuiven, maar het moet wel even vermeld worden om voor jullie een zo compleet mogelijk beeld te krijgen.

Het meisje heeft het op meerdere kinderen voorzien met pesten waaronder mijn dochter.

Ook ouders valt ze geregeld aan; mijn moeder heeft ze te grazen genomen met een blokkenkar waardoor mijn moeder een open been kreeg en die ze nu 3,5maand later nog steeds heeft. Toen mijn jongste geboren was en mijn dochter haar broertje mocht 'showen' aan haar klasgenoten nam ze ook de kleine te pakken. Ik had hem in mijn armen liggen, zeg maar in de flesgevende houding, een kindje naast mij vraagt wat aan me waardoor ik mijn hoofd gedraaid heb richting dat kindje en ineens voel ikzelf dat ik een tik krijg maar dat was het "restant" van de uithaal die dat bewuste kind dus aan mijn kleine gaf. Voor de duidelijkheid, niet dat kindje wat wa aan mij vroeg :/

Ik heb toen mijn zorgen ge-uit tegen de juffrouwen en zij zeiden dat ze niet alles in de gaten konden houden maar dat ik zelf ook moet opletten. Wat mijn kleine betreft hebben ze gelijk, maar wie let er op mijn oudste als ik naar huis ben en mijn oudste dus moet vertrouwen op de hulp van de juffrouw? Ze zitten in een groep van 12peuters, en hebben dan 2juffrouwen, 1 hulpmoeder en 1x in de week nog een stagiere extra erbij. Dus altijd 3volwassenen minstens...

Eind juli kwam mijn dochter thuis met een mededeling. Mama, *****(kindje) zegt dat ik mijn broertje moet doodmaken maar dat wil ik helemaal niet, dat vind ik niet leuk mama. Ik zeg pardon??? Mijn hart zat in mijn keel! Ik ben aan het doorvragen geweest en het bleek dus dat dat meisje zelf ook onlangs een broertje had gekregen en dat vond ze niet leuk want ze wilde een zusje. Thuis ging het daar ook heftig aan toe zoals ik later vernam. Goed, wat daar thuisgebeurd is de ver-van-mijn-bed-show want ik heb niks te maken met andermans gezin en hun problematiek feitelijk gezien. Maar omdat dit me nu toch wel té ver ging ben ik naar de ouders gegaan en heb dit voorgelegd. Zij haalden hun kind erbij en vroegen of dit waar was. Die bevestigde dat ze dat had gezegd en verteldeook in geuren en kleuren waarom. Kind is van "gedachte" dat als haar broertje doodgemaakt wordt, papa en mama wel een nieuw kindje maken...?????hoe komt een kind aan zulke onzin?!

We hebben onderling wat gesproken maar verder kwam er niks uit voort. Zij zijn een type gezin wat weinig interesseert en dat is hun goed recht; niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn. Maar als mijn dochter hierdoor in hun problemen betrokken raakt vind ik dat ze weldegelijk hierop moeten inspelen en gezamenlijk hier wat aan zien te doen. Voor mijn part nog meer hulp inschakelen dat ze nu al hebben, weet ik het... Feit is dat de nu ontvangen hulp niet afdoende is lijkt mij?

Wat dat betreft kan ik wachten tot ik een ons weeg....dat zal nooit gebeuren dat de ouders hierin wa zulken proberen te veranderen want dat bleek wel in het gesprek wat we hadden, laat staan dat zij zich druk zouden maken hierom. Ik heb de leidsters van psz op de hoogte gebracht van ons gesprek. Ze wuifden mijn zorgen weg en zeiden ach dat is maar kinderpraat, maak je geen zorgen. Klopt, kinderpraat... Maar het gedrag wat dat kindje de afgelopen tijd al liet zien naar o.a. mijn dochter was ook niet om over naar huisje schrijven! Ze zouden het wat meer in de gaten houden zeiden ze.

Vorige maand, mijn dochter was thuis uit psz en moest plassen. Ik doe haar broek naar beneden en zie 2plekken op haar bovenbeen wat op tandafdrukken leken. Ik vraag wanthet is en zegt ze **** heeft mij gebeten. Ik werd hels...heb meteen gebeld en de juf bevestigde dat dit gebeurd was. Volgens mijn dochter had de juf niks gezegd tegen het andere kindje; de juf zei dat het kwam omdat mijn dochter aan het spelen was met een pop waar dat andere kind eerder mee had gespeeld en dat dat ontaarde in een woede uitbarsting.

Vorige week kwam de druppel. Een rood-blauwe streep onder mijn dochters oogje. 3x raden wie het had gedaan... Dus ik weer bellen met de juf. Ja er was weer wat voorgevallen, ook bij andere kinderen maar ach, zo leren kinderen sterk te zijn en van zich af te bijten. Nou is mijn dochter totaal niet op haar bekkie gevallen en bijt Zeeuw van zich af maar tegen dit kind kan ze niet op. Sterker nog, ze is er bang van. Elke keer is het een drama om haar naar de psz te krijgen. Ze moet morgen weer en vandaag is het de hele dag al, mama ik wil niet want *** is er dan ook en dan gaat ze weer stout doen. En zo gaat ze tegenwoordig 2x per week huilend naar bed en de ochtend daarna, de dag dat ze naar psz moet, is het huilen vanaf moment van wakker worden tot naar school gaan aan toe.

De juf zegt dat mijn dochter niks doet maar dat het andere kind enorm veeleisend is en zichzelf alles toe-eigend en dat het daardoor elke fout gaat; niet alleen bij mijn dochter maar bij nog een paar andere kinderen in de klas. De juf blijft erbij dat mijn kind er van leert en daardoor sterker wordt maar ik zie mijn kind van eerst vrolijk naar een angsthaasje gaan. En dat alleen maar door 1kind wat moeite heet met regels en zichzelf beheersen??

Mijn vraag om overplaatsing naar een andere groep werd afgewezen, daar was geen plaats voor en over een half jaar mag mijn dochter naar de kleuterschool dus is overplaatsen nu niet haalbaar meer. Maar mijn dochter thuis houden vind ik ook weer zo wat want ze heeft echt veel aan de psz wat betreft haar ontwikkeling...en dat heeft ze hard nodig ook omdat ze al "van ver" moest komen (prematuur).

Ik sta zo enorm in dubio...ik weet niet meer wat ik hiermee aan moet. Als ik naar mijn hart luister wil ik mijn dochter beschermen en thuis houden. Ik ben wel zo reëel om te beseffen dat ze wellicht in de toekomst nog eens gepest zal worden want dat is hedendage aan de orde van de dag. En tuurlijk, ook daar leren ze van! Maar een kind wat NU al zo enorm gepest wordt....ik vind het woord pesten overigens heel mild voor hetgeen het andere kind allemaal uitvreet....op deze leeftijd en dan al een soort van angst cq trauma oploopt ervan, dat is toch niet goed???

Ik heb vrijdag een beoordelings gesprek op de psz, over hoe mijn dochter het doet qua ontwikkeling etc en heb gezegd dat ik nogmaals wil praten met de leidster hierover. Maar zij gaf al aan dat alles hierover al gezegd is en ze niet als politie agent 2,5 uur om dat andere kind kan gaan waken om haar voor fouten te behoeden. Dat snap ik óók...maar....dit kan toch niet zo getolereerd worden? Ik ga niet over de hulpverlening van de verschillende instanties binnen dit gezin, maar zouden die hiervan ook niet op de hoogte gebracht moeten worden..? Ps Z leidsters zullen dat zeker te weten niet doen in ieder geval. Anders zouden ze wel Op een andere manier reageren op mijn zorgen.

Ik weet niet wat ik nig kan zeggen of doen om op mijn strepen te gaan staan in het gesprek a.s vrijdag... Hoe zouden jullie dit aanpakken? En zou je je kindje thuishouden tot aan kleuterschool, ondanks dat je kind de psz nodig heeft voor de ontwikkeling?

Daarnaast overweeg ik om te informeren naar welke school het andere kind hierna gaat, want ik wil koste wat kost zien te voorkomen dat ze weer bij elkaar in de klas komen. Of draaf ik dan te ver door in jullie opzichten/meningen??

Mijn kleine meid is totaal zichzelf niet meer op de psz, een kind van deze leeftijd hoort toch heerlijk te genieten?

Ter aanvulling nog, er is hier maar 1 psz; naar een andere psz in ander dorp mag helaas niet. Het valt allemaal onder 1stichting hier in de dorpen en dat is alleen bestemd voor de kindjes uit die dorpen. Enige alternatief wat ik naast thuishouden nog zou kunnen hebben, is mijn dochter naar een kinderdagverblijf brengen. Maar of dat dat enigzins overeenkomt met een psz....??? Geen idee!

Graag hoor (lees) ik jullie meningen hierin; wat zouden jullie doen?

Excuses dat het een lang verhaal is geworden; alleen zo kan ik de hele zaak uitleggen, dat gaat helaas niet met een ingekorte tekst lijkt mij...

Bedankt voor jullie reacties alvast!

10 jaar geleden

ik ben ook benieuwd.

10 jaar geleden

Was benieuwd hoe je gesprek is verlopen op de psz. Heb je nog iets aan het gesprek gehad?

10 jaar geleden

Dit kan echt niet!!!! Ik zou dit vrijdag zeer zeker aangeven en daarbij ook dat ze bij de psz veel te laks zijn. Ze moeten de kinderen daar een veilig omgeving bieden. En bij de psz zouden ze met de ouders van dat kindje moet praten en erbij vermelden, dat als het doorgaat, dat ze eraf moet. Ook zouden ze hier een melding van moeten maken bij een instantie, want **** krijgt niet wat ze nodig heeft, en dat is opvoeding. Verder sluit ik me helemaal aan, wat hier boven geschreven is. En zoals nahsuusje schrijft: zelf **** aanpakken indien nodig, zodat ze weet waar ze bij jou aan toe is. Misschien gaat de leiding van de psz dan ook eens wat doen. Veel succes vrijdag.

10 jaar geleden

hoorde dit net op de radio: https://www.kivaschool.nl/kiva-programma