Terug
Blog header image

Pardon meneer, had u het over mijn dochter?!

Dat had ik willen zeggen. Met nog een bijdehand relaas. Gelukkig had hij een vrouw die het voor me zei.
Kaytje
7 jaar geleden

Nu is mijn dochter al wat ouder, maar 9 van de 10x kiest ze zelf wat ze aan wil. Alleen als het echt niet kan of dat ik vind dat het bijvoorbeeld te koud is stuur ik haar bij. En mijn zoontje laat ik mee beslissen. Ik kijk welke broek hij aan heeft en dan pak ik meerdere truien die erbij passen en mag hij zeggen welke hij wil. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen hun eigen stijl ontwikkelen. Ze zijn nog wel iets te jong om echt helemaal te zien wat wel kan en wat niet, maar daar ben je dan ouder voor. Nu ben ik zelf ook niet iemand die met de laatste mode mee doet. Ik vind het belangrijker dat ik het zelf mooi vind en dat het lekker zit. Je moet er ten slotte wel de hele dag in lopen en dan kan misschien zo'n strakke broek wel modieus zijn, maar of het nou echt lekker zit en praktisch is als je bijv. de ramen staat te zeemen weet ik zo net niet.

Kimdejong
7 jaar geleden

Oh ja hoor, wij laten ons dametje (4 jaar) ook vaak zelf haar kleren uitkiezen. Maar dan wel in het weekend. De kleren die ze aan doet naar school bepaal ik meestal al moet ik soms een compromis sluiten. Laatst had ze een "roze" dag. Alles had ze roze aangetrokken: legging, rok, trui, ondergoed en zelfs haar sokken. Maar combineren deed het niet... ach ja! Ik vind het al super dat ze zelf weet wat ze wil en dat blijf ik stimuleren al zeg ik altijd wel ik er van vind, maar dan ook duidelijk erbij dat ik dat zo vind. Bv: Schatje, heel goed uitgekozen, maar Mama vind dat allemaal roze kleren niet zo heel erg mooi is. Maar zij vond dat wel dus prima!

Lindsy83
7 jaar geleden

Ik ben ook voor het zelf laten kiezen. Ik kan niet wachten tot ons mannetje zelf aan kan geven wat hij leuk vind. Ik probeer nu wel al eens zijn reactie te peilen, maar of ik hier al echt op kan vertrouwen weet ik niet. En als je ziet hoe bijvoorbeeld sommigen er in Japan bij lopen denk ik dat onze kinderen het nooit zo bont kunnen maken ;)

Joycies
7 jaar geleden

Hmm, mijn zoontje van anderhalf kan dat gelukkig nog niet, maar ik hou mijn hart vast. Op mijn school is er een jongetje die weigert om lange broeken aan te trekken. Ach ja, als hij het niet koud heeft.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Leuk toch die uitbundige dingen? Dit is juist de enige tijd van je leven dat je daarmee wegkomt. Als mijn dochter straks in roze tule glitter rokken wil lopen moet ze dat vooral doen. Het moet natuurlijk wel bij de gelegenheid passen. Maar je bent maar één keer kind, dus dan vind ik ook dat je dat mag zien. Al die volwassen kleren voor die kleintjes tegenwoordig vind ik soms een beetje té. Ze heeft overigens wel één favoriete jas, hij is knalroze met beestjes erop. En als we bij de kapstok staan wil ze altijd dieeee aan. Als ik haar andere jas aan wil trekken dan rent ze gewoon weg, haha. Dat wordt nog wat als ze echt zelf kan kiezen straks.

Mama van Drie Boefjes
7 jaar geleden

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zoiets vroeger ook wel gedacht zou kunnen hebben. Hardop zeggen deed ik niet, ik dacht het alleen. Maar nu ik mama ben, weet ik dat het niet de kledingkeus van de ouders was, maar dat een bijdehante peuter zelf zijn/haar kleding heeft uitgekozen. Hier nu een dametje die het liefst de hele dag op haar hello kitty slippers loopt. Van die dingen continue van haar voeten vallen en voor veel hysterie bij dochterlief zorgen. En frustratie bij mij. Hoe goed ik die dingen ook verstop, ze weet dat ze ze heeft. Godzijdank zijn die dingen nu echt te klein en kan ze ze niet meer aan. Ze heeft er vrede mee, maar ik zorg er echt voor dat ze nooit mee van die ondingen krijgt (van mij niet althans). En mijn antwoord op jouw vraag: Mijn kinderen mogen zelf hun kleren uitzoeken als ze dat willen. Maar wel met een kleine afspraak: zij kiezen de broek en ik de trui. Of andersom. Dan weet ik dat ze er in ieder geval iets aan hebben dat matcht. En ach, Kleuter heeft het liefst twee verschillende sokken aan. Prima. Scheelt weer als er per ongeluk een sok op rare wijze in de wasmachine verdwijnt.

rebo1982
7 jaar geleden

Wat een idee! haha. Dochterlief trekt hier gewoon de kast open en soms heb ik echt geen energie voor de discussie;)

rebo1982
7 jaar geleden

Ik vind dat inderdaad ook heel leuk. Nu kan het nog, ze gaat zich (als het goed is) op termijn wel sociaal gewenst gedragen ;)

rebo1982
7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Toen er peuters in mijn leven kwamen, begreep ik ineens ook meer van de bijzonder geklede kindjes in mijn omgeving! :)

rebo1982
7 jaar geleden

dank jullie wel voor de leuke en lieve reacties dames! Leuk om te horen hoe jullie het kledingavontuur met de kids aanpakken en ervaren!

Anoniem
7 jaar geleden

Nu mag ik nog lekkerkiezen en ik geniet dat echt van. ..maar als ze straks een eigen smaak krijgt mag ze echt wel zelf mee keuzes maken. Dat lijkt me juist leuk.

Anoniem
6 jaar geleden

oo daar moet je niks van aantrekken ik loop vaak genoeg in mijn laarzen met een 3 kwartjoggingsbroek en een jurk er over aan als ik even snel naar de winkel moet hahhahaha en mijn zoontje laat ik tussen een paar kleren uitkiezen en doe hem dat aan :) ook in de winkel kiest hij zijn eigen kleertjes

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
21 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Mamma is ziek

En toen werd het mei 2022 en kreeg ik van de longarts te horen dat de longontsteking die ik had niet meer behandeld kunnen worden omdat ik nergens op reageer en de antibiotica en prednison hun werk niet doen  voor het lijf en ik onder een steen ging leven en allerlei leuke dingen ging doen met mijn gezin en nog doe want dat het elke keer je doelen verplaatsen.  Stichting Vaarwens en met stichting ambulancewens naar Aladin.   Ben veel aan het  haken en breien bezig om toch bezig te zijn.                                   Aangezien onze middelste verstandelijk beperkt is hebben we net de Sinterklaas gehad wat voor hem heel spannend was en nu gaan we proberen om de kerstdagen te halen.  We zijn op dit moment een wonder want in mei kreeg ik 2 weken en ik ben er al 9 maanden!