Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • blogs
  • laatste
  • #papablog
  • bedankt!

Papa zijn laatste blog!

Bedankt voor de reacties en heb plezier in wat je doet

Bedankt voor het lezen van mijn blogs! Het is over, deze 43ste blogs is mijn laatste, na bijna twee jaar heb ik besloten om te stoppen met het schrijven van blogs op Mamaplaats. Ik denk er zelfs aan om helemaal te stoppen met het schrijven van blogs. Met plezier heb ik op Mamaplaats geprobeerd mijn gedachten op papier te zetten en deze te vertalen in een blog, alleen hebben mijn gedachten er nu voor gezorgd dat dit hoofdstuk ten einde is gekomen. Het is tijd om een andere richting op te gaan.

Ik krijg ineens steeds meer vrije tijd

Ik merk dat de richting van de jongens in ieder geval vooruit is. Zij zijn klaar om de volgende stap te maken in hun ontwikkeling. Ze naderen het einde van de basisschool en doen steeds meer dingen zelf. Ze gaan zelf naar school, spelen op hun fiets buiten de wijk, vermaken zichzelf thuis en ze gaan binnenkort ook zelf naar judo. Ik moet daar wel even aan wennen. Wat heet, ik zal het steeds moeilijker hebben met de volgende stap. Als de jongens bij mij zijn, hebben de jongense de afgelopen jaren altijd centraal gestaan. Ik ga met ze spelen wanneer ze wat verder van huis gaan, ga mee het zwembad in, rij ze drie à vier keer per week naar de judo. Ook als ze niet bij mij zijn breng ik ze altijd naar de training, naar feestjes die ver van huis zijn en de judotoernooien. Het lijkt net of ik weer moet wennen aan meer vrijheid. Hebben jullie hier ook aan moeten wennen?

De stukjes van mij vader zorgde voor de interesse in schrijven

Dat was misschien een reden dat ik wilde stoppen met het schrijven van blogs. Nu ik meer vrije tijd had, wilde ik meer de hort op gaan. De reden dat ik blogs was gaan schrijven, wist ik trouwens wél goed. In 2011, na het overlijden van mijn vader, kreeg ik interesse in het schrijven van stukjes. Dit na het lezen van de stukjes die mij vader had geschreven. Het begon als een geintje met een reactie in het voetbalblad 'Voetbal International'. Daarna begon ik met een cursus 'Column schrijven'. Om niet niets te doen met de cursus, begon ik een  eigen website te maken en solliciteerde ik als columnist op vrijwillige basis voor een onderwijs website. Ik merkte toen hoe moeilijk schrijven was, maar het was een leuke hobby om thuis te doen. Naast de columns, scheef ik voor VDRS, Netflix, reviews voor Disney, maar het liefst schreef ik over mijn twee kids. Het was twee jaar geleden daarom erg leuk om als één van de eerste papa's op deze website blogs te schrijven. Alleen ging de lol van het schrijven het afgelopen jaar steeds meer weg en als de lol weg was, dan gingen dingen je tegen staan. Had jij dit ook?

Plezier hebben in je werk/hobby is super belangrijk

Dat is trouwens één van de belangrijkste dingen die ik mee geef aan de jongens: ze moeten iets gaan doen waar ze plezier in hebben. Geld vind ik namelijk niet het belangrijkste in het leven,  plezier hebben is een stuk belangrijker. Iets wat je leuk vindt, doe je vaak beter dan iets wat je minder leuk vindt. Ik vertel dit de jongens regelmatig, alleen is dat nu nog moeilijk te bevatten voor de jongens. Het hebben van money lijkt volgens hun erg belangrijk te zijn. Hoe moet je anders aan al die coole auto's van Enzo Knol  komen en het hebben van merkkleding is ook erg belangrijk. Daarnaast heeft Enzo volgens hun ook heel veel plezier, met name door al die mooie auto's en de dure gadgets. Ik blijf het dus de komende tijd regelmatig herhalen en daar ben blij om. Er is namelijk genoeg werk aan de winkel als ouder :-).

Dit was dan de laatste blog, nogmaals bedankt voor het lezen van mijn blogs en het plaatsen van een reactie. De reacties hebben mij vaak geholpen mijn denkpatroon te veranderen. Ik wens jullie allemaal veel geluk, liefde en lol toe. En net zoals ik tegen mijn kids altijd zeg: heb plezier in wat je doet!

4 jaar geleden

Dank je voor het kijkje in je leven als vader, het was leerzaam om ook die kant te lezen. Wens jullie alle goeds en vooral veel liefde, Carpe Diem!! Liefs D xxx