Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Pannenkoeken eten in theehuis Rhijnauwen

Het weer bericht gaf al een tijdje aan dat het vandaag een heerlijke dag beloofde te worden. Een dag voor een uitje in de natuur.

Wij besloten dan ook in de ochtend de fiets te pakken en richting Bunnik te fietsen. Bij Amelisweerd te gaan wandelen en daarna pannenkoeken te gaan eten in theehuis Rhijnauwen. 

'S ochtends heb ik eerst even een rondje hardgelopen, hebben we ontbeten en toen bleek Nino toch behoorlijk moe te zijn. Sinds een week doet hij nog maar één dutje op een dag maar heel af en toe red hij dit niet. Vandaag bleek zo een dag te zijn. We hebben om half 9 weer op bed gelegd en hij viel al heel snel weer inslaap. In die tijd kon ik mooi even rustig douchen en een blogje schrijven.

Na Nino's dutje heb ik hem nog een beetje fruit gegeven en zijn we daarna direct op pad gegaan. Rond 10:15 uur zaten we heerlijk op de fiets. Het bleek toch nog best wel koud te zijn en dat ga je wel merken als je een half uur op de fiets zit. Nino vond het aan het einde dan ook niet zo leuk meer. Toen we om 10:45 uur bij het theehuis aankwamen hebben we dan ook maar besloten eerst op te warmen met een vroege lunch en daarna pas te gaan wandelen. Dit bleek een hele goede keuze te zijn want heel Utrecht had besloten dat het een fijne wandelmiddag was. Toen wij binnen kwamen was er nog veel plek maar toen we weg gingen waren mensen aan het wachten op kinderzitjes en aan het zoeken voor een plekje.

Wij hebben lekker rustig pannenkoeken kunnen eten en Nino heeft ook nog even in de speelhoek gespeeld met grote jongens. Dit vond hij enorm indruk wekkend. Die jongens waren ongeveer 4 jaar en waren druk bezig een knuffelgevecht te houden. Nino vond dit reuze interessant en was totaal niet bang. Dat beloofd nog wat voor de toekomst, haha.

Na de pannenkoeken en een kopje koffie hebben we een heerlijke wandeling gemaakt in de mooi zon. We hadden geen buggy mee en Nino wou niet zo graag in de drager maar op papa's schouders vond hij het geweldig. Dat snap ik ook, vanaf daar heeft hij een goed overzicht naar alle kinderen, honden en de bomen en blaadjes.

Daarna werd het tijd om de fiets terug te pakken voordat Nino weer zou instorten. Gelukkig was het nu al wat warmer door de zon en waren eigenlijk vrij vlot weer terug. Nino werd wel moe op de fiets en begon een beetje te zeuren maar was thuis alweer meteen vrolijk. Na een half uurtje spelen hebben we hem lekker op bed gelegd en daar ligt hij nu (ander half uur later) nog steeds. Helaas zijn we onderweg weer eens een schoen van Nino kwijt geraakt. Deze had ik pas 2 dagen, dus daar baal ik wel enorm van. Maar het is niet anders, ik denk dat hij vanaf nu alleen nog maar dikke sokken aan gaat krijgen want dit zijn geen leuke grapjes meer.

In de tussentijd hebben wij onze struik voor het huis nog even gesnoeid en de ramen gezeemd en nu ben ik wel klaar met de dag. Pfoeh, en het is pas half 3. Maar het was heerlijk, lekker die frisse lucht en de zon op je gezicht en een echte aanrader om te gaan wandelen. Al moet je misschien niet op zondag middag willen gaan zoals iedereen, haha. Naast het pannenkoekenhuis zijn er nog meerdere lunchcafeetjes met veel biologisch eten zoals de veldkeuken maar kun je als het warm is ook heerlijk picknicken op het picknick veld.