Snap
  • Kind
  • kind
  • Overgaan

Overgaan of niet?

Lotte wordt in augustus 6 jaar, dus is een vroege leerling. Na lang wikken en wegen hebben we toch besloten om haar een jaar langer te laten kleuteren. Gelukkig zijn al haar vriendjes en vriendinnetjes jonger dan Lotte dus die blijven ook allemaal nog een jaartje.

Toch vond ik het best moeilijk, ze is namelijk wel veel met lezen en schrijven bezig. En ze kijkt ernaar uit om het te gaan leren. Maar Lotte vindt het nog zo leuk om te spelen, als ze over zou gaan zou dat natuurlijk een stuk minder worden. En zou ze voldoende concentratie hebben om dat te kunnen?  Ze is nog vaak aan het dromen. Lotte is een meisje met pit, wat in haar kop zit zit niet in haar kont zeg maar. Ze vindt het moeilijk om iets te doen waar ze eigenlijk geen zin in heeft. De juffen zijn druk bezig haar hierin te begeleiden.

Hetgeen wat de knoop heeft doorgehakt is dat het waarschijnlijk beter is dat ze nu een jaar langer blijft dan over een paar jaar. Dan is ze een stuk ouder en heeft ze er veel meer besef van, al haar vriendinnetjes en vriendjes zouden overgaan en zij niet.

Toch ben ik benieuwd of ze zich niet gaat vervelen, daarom ga ik morgen aan de juf vragen dat mocht ze te weinig uitdaging hebben dat ze dat wel kunnen aanbieden. En ik denk dat ik ook thuis met haar ga schrijven, je hebt van die leuke boekjes waarin ze het leren.

Ik heb het haar niet verteld dat ze een groep hoger zou kunnen gaan, ik ken Lotte die accepteert het niet als ze weet dat ze een jaar extra blijft.

Het was vandaag bijna misgegaan. De oudste kleuters zijn wat aan het maken voor de juffen voor de afscheid. En Lotte staat natuurlijk ook op die lijst. Ze moest wat maken voor de juf. Dat heeft ze dus wel braaf gedaan, maar gelukkig is het niet tot haar doorgedrongen waarom. Want hoe leg je een meisje uit dat ze een jaar langer blijft? Ze is er wel veel mee bezig, vraagt steeds wanneer ze gaat leren lezen en schrijven. Ik zeg maar steeds volgend jaar.

Morgen hebben we nog een 10 minuten gesprek, maar ik ben toch blij dat we deze beslissing hebben genomen. En dan vraag ik me af hoe maken andere die beslissing?

 

12 jaar geleden

Hello! egfffef interesting egfffef site! I'm really like it! Very, very egfffef good!