Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

overbezorgd of terecht verontrust?

Mijn oudste (2.5) is sinds vrijdag ziek. Het begon met 38.5 graden en na een zetpil voelde ze haar best goed. De zaterdags had ze echter 39.5 koorts en dit daalde niet na een zetpil. Ze voelde haar ook amper beter en begon gedurende de dag te braken.

Zondag echter had ze geen koorts meer.. eerder een beetje laag 37 graden, maar ze voelde haar echt ellendig. Vanaf dit moment kon ze echt niets meer binnenhouden. Vaak binnen het uur werd het weer uitgebraakt. Het maakt niet uit wat je haar gaf en hoeveel.

Maandag voor de zekerheid naar de dokter gegaan, vooral omdat ik het raar vond dat mijn dochter haar zo ziek voelt, maar geen koorts heeft. Ook plaste mijn dochter bijna niet meer en dat wat ze plaste was heel geconcentreerd. De dokter dacht aan een buikgriep en we kregen een anti braakmiddel voorgeschreven Domperidon. Aangezien ik graag wil weten wat ik mn dochter geef ging ik dit middel googlen en ik schrok van wat ik tegenkwam. Het middel wordt opnieuw onderzocht omdat het in verband werd gebracht met een paar overlijdens gevallen. Nu denk ik dat mijn dokter weet wat hij doet, maar het verontruste mij wel. Echter hielp het middel ook niet, want mn dochter braakte nog steeds.

De volgende dag weer naar de dokter en nu dacht hij aan misschien een verstopping omdat ze al enkele dagen geen ontlasting had gehad en schreef een laxeermiddel voor Bisacodyl. Hoewel ik het vreemd vind om een kind die braakt ook nog laxeermiddelen voor te schrijven vertrouwde ik op de arts en heb dit gedaan.  Ook wilde hij dat wij wat urine opvangen, nog een lastig klus voor iemand die nog niet zindelijk is en amper plast. Zonder luier laten rondlopen nu met die laxeermiddel was ook geen optie.

Vandaag is mijn dochter nog niets opgeknapt. Ze heeft vanochtend 4x gebraakt. Het gaat nu even goed en dus kijk ik het nog even aan. Ze heeft rond 10 uur brood gehad en dat hield ze dus niet binnen, toen wilde ze chips en ik dacht beter iets dan niets en dan heeft ze gek genoeg wel binnengehouden.  Heb haar nu wel zonder luier rond lopen, maar ze heeft nog niet geplast. Wel vind ik dat ze nu erg begint te vermageren en als  ze nu weer gaat braken weet ik niet wat ik nog moet doen.

Mijn dochter heeft nu 5 dagen meerdere keren per dag gebraakt. Ik vind dit niet normaal. Ik denk dat er wel eens meer aan de hand kan zijn, ook omdat ze dus GEEN koorts heeft. Ben ik nu overbezorgd of terecht verontrust?

Wat zouden jullie doen als jullie mij waren? Mijn familie wil dat ik na het ziekenhuis ga, maar is dit niet een beetje overtrokken. Ze is goed bij, ok ze slaapt wel veel en is ook slapjes, maar ze houdt het ook wel even binnen en heeft wel gelegenheid iets op te nemen.  Ben ik te ongeduldig? 

10 jaar geleden

Elize heeft meer dan 12 uren niet gebraakt, Helaas was het zojuist weer mis en dat terwijl ik haar steeds kleine beetjes drinken heb gegeven. Nadat ze heeft gebraakt voelt ze haar dan vaak even iets beter. Ze heeft uiteraard niet te koop, maar logisch als je al 6 dagen niets kunt binnenhouden. Ze zit nu weer aan de chips, heb een soepje geprobeerd, maar na 1 slokje wilde ze niet meer. Inmiddels gelukt om urine te verzamelen, nu afwachten op de uitslag en wat dokter denkt te willen en als mij dat niet bevalt ga ik gewoon naar de kinderarts, want ik wil dit zo niet meer.

10 jaar geleden

En hoe is het inmiddels?

10 jaar geleden

als je het niet vertrouwd dan vanavond gewoon huisartsenpost bellen en vragn of je langs mag komen omdat je het niet vertrouwd..

10 jaar geleden

Hebben vandaag alweer gebeld, maar hij vind het niet alarmerend. Ik denk er wel wat anders over.. hoelang moeten we dit nog aanzien en wanneer is het wel alarmerend.. als ze straks uitgedroogd is?