Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Over trauma`s, tandjes en de tandarts 2

Zoals ik in een eerdere blog al schreef zijn mijn kinderen bang voor de tandarts. Niet zonder reden, aangezien ze allebei op hun tandjes zijn gevallen, waardoor ze op jonge leeftijd één van de voortanden ( toevallig ook allebei dezelfde ) moesten laten trekken.

De laatste keer was het een waar drama bij de tandarts. De jongste deed het redelijk, maar de oudste is  nu echt doodsbang voor het fluorgebitje. Ik vind dat de Jeugdtandverzorging het ook niet goed aangepakt heeft. Daar moeten kinderen van net 4 al zo`n gebitje. Toen de oudste 4 was, werd er een veel te groot exemplaar in haar mond gedaan, waardoor ze begon te kokhalzen en helemaal overstuur raakte, echt een trauma voor haar. Vanaf toen is ze dan ook echt panisch. De laatste keer was het weer zover: de jongste begon er ook van te huilen en de tandarts-assistente irriteerde zich duidelijk ( vreemd, je werkt toch niet voor niets met kinderen?). Ze begon hard te praten tegen de oudste en ik en de jongste werden verzocht om in de hal te gaan wachten. Dit werkte alleen maar averechts.

Toen ik thuis kwam liet ik de situatie bezinken en uiteindelijk besloot ik om een andere tandarts te kiezen. Gisteren gingen we dus met de kinderen naar mijn tandarts, nu al de beste beslissing ooit. Wat een verschil! De jongste was helemaal niet meer bang en met de oudste is afgesproken dat ze deze keer nog geen fluorgebitje hoeft, maar de volgende keer wel. Het ging allemaal spelenderwijs en veel rustiger. Ze heeft al smaakjes 'geproefd' ( dus toch goed voor haar tanden ) en gaat voor aardbei.

Even wachten hoe het over een half jaar gaat, maar het begin is er...

 

10 jaar geleden

Dank je wel! nog wel even afwachten hoe de volgende Fluorbehandeling gaat, maar het begin is er..

10 jaar geleden

Ik dacht dat zulke tandartsen alleen vroeger bestonden.... Wat vervelend en energieslurpend zo´n bezoekje aan de tandarts en wat jammer dat ze zo weinig gevoel met kinderen hebben. Goed van je dat je bent overgestapt en wat een bijzonder resultaat. Een kind voelt haarscherp aan of iemand oprecht aardig is, ze mag of interesse in ze heeft. Mijn oudste had ook een verbrijzeld tandje. Eerst werd het tandje gelijmd maar de tandarts gaf toen al aan dat ie er waarschijnlijk uit moest. Gelukkig is het een tandarts die heel goed met kinderen om kan gaan. Hij laat ze echt in hun waarde en neemt ze serieus, praat op niveau met ze en luistert ook naar ze. Maar als er iets moet gebeuren dan moet het ook gebeuren. Het tandje is er later wel uitgegaan maar door het juiste optreden van de tandarts springt hij nu gewoon de stoel in als hij binnenkomt. Leuk is dat. Dat komt omdat de tandarts een band opbouwt met de kinderen denk ik want de andere 2 zijn ook niet bang. Succes bij jullie volgende bezoek:-)

10 jaar geleden

Ja, ben er echt heel blij mee!

10 jaar geleden

wat een verschil een mens kan maken,goed van ze dat ze nu niet meer bang zijn en dat je bent overgestapt