Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Origineel, leuk en milieuvriendelijk speelgoed voor peuters en kleuters!

In mijn zoektocht naar leuk en origineel speelgoed, kwam ik het kartonnen speelgoed van het merk Calafant tegen.

Omdat ik zelf graag het creatieve van mijn kinderen aandacht geef, vond ik dit helemaal geweldig. Maar, toen kwam de vraag: Vind de consument, de mama’s en de papa’s dit ook leuk voor hun kind(eren)?

Onderzoek Een onderzoek werd ingesteld. Allereerst online. Vervolgens heb ik het een aantal moeders bij school gevraagd en een schoonzus met een aantal kinderen die zelf ook nogal creatief is ingesteld. Zij vonden het stuk voor stuk leuk speelgoed!

Kidspanel Daarna heb ik het gepresenteerd aan een aantal kinderen, waaronder mijn eigen kinderen. Dat was een succes! De hele middag zijn ze aan het vouwen en kleuren geweest en daarna begon het grote spelen! Zo trots als een pauw dat zij toch maar zoiets moois hadden gemaakt.

Verjaardagscadeau kinderfeestje Toen ik online was met Speelgoedvallei.nl had mijn zoon een kinderfeestje. Hij wilde dolgraag speelgoed van karton geven als verjaardagscadeau. Het moest de kartonnen brandweerauto worden. Het leuke was dat de jarige job al het speelgoed dat hij had gekregen aan de kant schoof, de kindjes lekker hun gang liet gaan en zelf ging hij verder met het in elkaar vouwen van de brandweerauto en ging deze op zijn gemakje inkleuren.

[caption id="attachment_15196" align="alignnone" width="150" caption="Kartonnen brandweerauto van Calafant"][/caption]

Uiteraard heb ik dit verhaal van zijn moeder gehoord. Daardoor werd zij ook geprikkeld om te kijken wat voor speelgoed dit was dat haar zoon zo bijzonder aantrok. Ze vond het een goed idee om ook eens als verjaardagscadeautje te kopen.

Milieuvriendelijk Fijne bijkomstigheid is dat het kartonnen creatieve speelgoed van Calafant milieuvriendelijk is gemaakt. Het is namelijk deels gemaakt van gerecycled materiaal. Erg goed dus voor onze planeet!

Hoe werkt het? Peuters en kleuters (ook oudere kinderen) kunnen het speelgoed van Calafant in elkaar vouwen ZONDER dat er lijm of plakband aan te pas komt. Daarna kan het speelgoed worden ingekleurd met de stiften die worden meegeleverd. Het is zo leuk dat de creativiteit van het kind wordt gestimuleerd want alle Calafant modellen kunnen nog verder worden gedecoreerd. Daarna kan het kartonnen kasteel bijvoorbeeld worden ingezet bij het ridderspel of kan het kartonnen paleis het huis worden van de barbies....

Te koop Speelgoedvallei.nl verkoopt een aantal hardlopers van het Calafant speelgoed. Ieder Calafant model wordt geleverd inclusief stiften.

De volgende modellen zijn te koop:

-     Kartonnen brandweer knutselen, € 4,95 -     Kartonnen auto, € 4,95 -     Kartonnen kasteel, € 12,95 -     Kartonnen paleis € 12,95

In de toekomst volgen uiteraard meer modellen van het Calafant speelgoed.

Het leuke kartonnen speelgoed van Calafant is te koop bij Speelgoedvallei.nl!

Lees hier alle blogs van Speelgoedvallei.nl!

Bekijk ook de top 5 Speelgoed op Mamaplaats.

12 jaar geleden

Wat een leuk idee zeg, erg leuk om cadeau te geven of om het lekker op tafel neer te leggen tijdens een partijtje, dan zijn ze nog wel eventjes zoet denk ik.

12 jaar geleden

Heel erg leuk om zelf te doen!