Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • werkdag
  • opstaan
  • ochtendritueel
  • mamasventje

Opstaan!

Ochtendritueel op de eerste dag van de week...

Het is maandag. Het is weer tijd om aan het werk te gaan en voor Benjamin om weer naar schooltje te gaan.De wekker gaat om 05:20 / 05:30 / 05:45 snoozen is mijn hobby voor deze onwijs vroege ochtend. Op maandag moet ik erg vroeg weg in de ochtend omdat ik dan op het kantoor een uur verder op werk van het bedrijf waar ik werkzaam ben. Dat betekent ook voor Benjamin heel vroeg opstaan. Benjamin haal ik dan max. 06:15 uit bed. En dit gaat niet altijd even makkelijk!Ons ventje heeft ontdekt dat uitslapen wel erg lekker is en slaapt het liefst uit tussen half acht en acht uur. Super fijn! Maar hierdoor is er meer moeite met opstaan wanneer het tijd is om te werken. 

Benjamin is inmiddels wakker en we gaan eerst even heerlijk 5 minuten midden in zijn kamertje staan en lekker knuffelen. Dan is het de taak van Benjamin om al zijn speentjes uit zijn bed te halen en op zijn commode te leggen. (haha kinderen en hun ritueeltjes en ik dacht dat ik erg was) Dit gedaan, gaan we beginnen met een washandje om het snoetje en de billen en dan gaan we kleertjes aan doen. Vaak leg ik dit al wel klaar voor de volgende dag, maar heel vaak heb ik nog geen inspiratie en dus doe ik dit maar in de ochtend.

Hairlotion in het bossie haar en crème op het snoetje, ook moet hij zijn pufjes hebben en Benjamin is klaar voor de dag! Als we zo vroeg zijn dan sta ik altijd voor Benjamin op in de ochtend. Zo kan ik in alle rust mijzelf lekker opfrissen en klaarmaken. Dit scheelt zo enorm veel tijd en frustratie. Het gebeurd ook weleens dat Benjamin eerder wakker is dan ik klaar ben. Tja, dat is dan even omschakelen.

Als we allebei opgefrist en aangekleed zijn, gaan we naar beneden om te eten en drinken. Ja, deze tijd calculeer ik echt in. Ik vind het mega belangrijk dat we rustig kunnen eten en drinken samen in de ochtend. Mijn vriend staat vaak nog eerder op als vrachtwagenchauffeur en maakt alvast broodjes voor ons klaar en zet dit in de koelkast. Dit scheelt veel tijd. Hierdoor kunnen Benjamin en ik meteen aan tafel zitten en lekker ontbijten. 

Het is inmiddels 07:00 uur. Jassen gaan aan, ik pak de sleutels en we gaan op ons gemakje naar het KDV van Benjamin. Als we zo'n vroege ochtend hebben dan is Benjamin bijna altijd de eerste die aankomt. Even kletsen met de leuke leidster/leider en off we go.....

Vandaag was nog een leuke toevoeging, Benjamin was wakker geworden met een humeurtje. Help! Niets is dan goed of mag. Alles zelf doen en vooral niet luisteren naar je moeder.