Snap
  • Kind
  • Gezond

Opeens drijft hij onder water

Doodeng. Het was niet de bedoeling. Dit is niet echt. En toch drijft hij DAAR.

Hij zit rustig op het trappetje. Aan weers zijden spuit er vrolijk water omhoog. Baby tiert en gilt van plezier wanneer hij zijn handjes in de stralen houdt.

Andere kinderen klimmen voorzichtig langs hem heen. Het is druk in het zwembad. Je houdt hem goed is de gaten, jouw geweldige Baby. Binnenkort een zwembandjea kopen, schreeuwt een stemmetje in je hoofd. Dat vergeet je steeds. Niet handig!

Er trekt een kleuter aan je hand. Die wil ook aandacht. "Kijk eens wat ik kan?" roept hij blij. "Kijk dan!"

Snel check je of Baby nog op het trapje zit van het speeltoestel. Dat geinige ding dat ook twee glijbanen heeft. Mooi spul. Ja. Baby verveelt zich niet. En dus kijk je naar de kleuter, hoe hij met zijn voeten al boven het wateroppervlak kan wapperen. "Knap, zeg!" zeg je tegen het kleine gezichtje in de spatterende kindermassa.

Je kijkt weer om naar Baby, en dan gebeurt het. Zomaar. Hij valt voorover, een tree naar benee. Maar het is glad, dus valt hij van het speelhuisje af, in het kleine gat tussen het toestel en de muur. Klapt met zijn nekje dubbel, en plonst zo het water in. 

Je duikt naar voren, onder de trap door. Vliegensvlug. Maar sneller kan je niet. Je bent in shock. Je ziet zijn slappe lijfje hangen, daar, onder water. Je wilt je armen uitstrekken om hem eruit te trekken. Je duwt, je vecht. Maar sneller kan je niet.

Eindelijk sleep je hem boven water. Het leek minúten te duren, al waren het waarschijnlijk een paar té lange seconden.

Hij spartelt en gilt en huilt en beeft. Kermend druk je het lieve, kleine lijfje tegen te aan. Je rilt van de spanning.

En dan is het weer goed. Baby klimt niet veel later het toestel weer op, alsof er niets gebeurt is. Gelukkig maar. Je wil er niet aan denken hoe het anders af had kunnen lopen.

Maar jij? Telkens wanneer jij je ogen sluit, hangt Baby daar weer onder water, en jij kunt er niet sneller bij. Je maag trekt samen, en snel klap je je oogleden weer open.

7 jaar geleden

He tess, Jou verhaal komt mij zo bekend voor.. Was dit in malia bij akrogiali?

7 jaar geleden

JEMIG, Tess, wat afschuwelijk en traumatisch! I am so sorry to hear that. Wel geweldig dat het jongetje überhaupt nog leeft. Kleintjes zijn zo sterk, het is ongelooflijk! Xx

7 jaar geleden

Omg, wat een heftig verhaal. Gelukkig zelf niet persoonlijk meegemaakt. Helaas wel een ander gezin vorige maand op onze vakantiebestemming. Dat liep iets minder goed af, zoontje heeft minstens 2 minuten onder water gelegen. Hij werd uit het water gehaald en werd gereanimeerd. Hij spuugde water uit en begon te huilen. Minuten later was de ambulance daar. Ook in de ambulance heeft het jongetje nog een hart stilstand gehad. Hij werd een week lang in coma gehouden. Uiteindelijk kwam het jongetje zelf weer bij. Hij herkende zijn familie nog. Maar of hij een hersenbeschadiging heeft op gelopen weten ze pas als hij ouder is. Na nog een extra week in het ziekenhuis mocht hij uiteindelijk toch met z'n ouders mee naar huis.