Snap
  • Kind
  • Peuterspeelzaal
  • zindelijk
  • zindelijkheid
  • worden

Op weg naar zindelijkheid

Mijn jongste zoon (2 jaar en 9 maanden) begint beetje bij beetje zindelijk te worden. Als hij in bad is geweest, wil hij op de wc even een plasje doen. De laatste week lukt dat iedere keer. Gisteren zelfs, gaf hij overdag aan dat hij moest plassen. Toch maar eerst even een schone broek gegeven en daarna, ja echt waar, hij heeft inderdaad op de wc geplast.

De laatste tijd laat ik het hem zelf aangeven. Omdat ik een aantal keer heb geprobeerd om hem op de wc de grote boodschap te laten doen, begon hij een beetje te steigeren. Dat was dus nog een stap te ver. Hij is ook een typetje dat als je gaat pushen, hij het zeker niet doet, dus we hebben nog wel een poosje geduld.

De drang naar zindelijkheid komt ook omdat hij op de peuterspeelzaal kindjes naar de wc ziet gaan. Dat vindt hij reuze stoer want dan ben je echt groot.

Het begin is er gelukkig en we hebben nog ruim een jaar voordat hij naar de basisschool gaat. Rustig afwachten en hem zelf het tempo laten bepalen is het beste voor hem denk ik.

11 jaar geleden

Zindelijk zijn kan inderdaad versnelt worden wanneer kinderen andere kinderen naar de wc zien gaan. Zelf ben ik moeder van zes kinderen en mijn kinderen waren met anderhalf jaar uit de luiers. Het zindelijk maken was zowel voor mijzelf als de kinderen heel leuk om te doen. Mijn ervaringen staan beschreven op: www.spelendzindelijk.nl wie weet heb je er wat aan. Succes ermee!

12 jaar geleden

Je blog is al van eventjes geleden maar ook hier was Quin met 2,5 jaar zo goed als zindelijk. Maar daarna werd hij steeds weer ziek en was hij niet in zijn hum om nog naar de wc toe te gaan. Hij liet het dus weer lopen. Nu is hij 2jr10mnd en gaat hij af en toe naar de wc omdat hij het zelf wil. Het klinkt misschien raar maar ik laat het nu helemaal aan hem over. Toch hoop ik stiekem dat hij na de operatie binnen een 2 maanden weer zindelijk is, omdat ik weet dat hij het kan.

12 jaar geleden

Hier ook druk bezig met zindelijk worden, 2jr8mnd. Ik vond het persoonlijk wel erg intensief hoor maar ben ook super trots op haar al ze droog blijft!