Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • kinderen
  • sinterklaas
  • School

Op naar, jawel…… Sinterklaas!

Hoe gaan jullie om met de schoencadeautjes voor Sinterklaas? Vieren jullie wel Sinterklaas of laat je dat aan de school over? Lees meer!

Het is nog maar half september en de pepernoten, kruidnoten etc. liggen alweer volop in de winkel. Zelf zijn we nog bezig om onze digitale foto’s van de zomervakantie in het digitale fotoalbum te plaatsen… of zijn we stiekem toch alvast aan het loeren naar al die leuke, schattige, stoere schoencadeautjes voor de Sinterklaas?

Schoencadeautjes Onze kinderen zijn er (helaas) het hele jaar over aan het praten. ‘Wat vraag jij voor Sinterklaas?’ ‘Een Cars vrachtwagen, die groene’. ‘Oh, saai, ik kies een Barbie met wel 100 verschillende barbie jurkjes’.  ‘Iew, da’s pas saai, echt voor meisjes.’ De volgende dag is de keuze weer heel verschillend. Evenals de reactie naar elkaar toe. Maar ze weten het zeker: ‘Ze zijn lief geweest en krijgen een cadeautje, het liefst meer natuurlijk….’

Sint en de crisis ‘Je mag best een iets kleiner cadeautje uitzoeken hoor’ hoor ik een mama op het schoolplein zeggen. ‘Waarom?’ ‘Nou, de portemonnee van de Sint zit niet zo vol meer. Het is crisis in Spanje en daarom kan de Sint niet meer van die grote cadeaus kopen, anders hebben andere kindjes niets meer.’ ‘Mmmm, wat is crisis, mam?’ ‘Dat je niet zoveel centjes meer hebt en dat je moet kiezen of een klein cadeautje of alleen een chocoladeletter.’ ‘Zucht, ik vind die crisis maar niets, kiezen…..ik wil het gewoon allebei.’

Ik vond het wel een goede opmerking van die moeder. Je moet ook keuzes maken en dat mag je kinderen best al jong leren. Het hoeven niet altijd grote of dure cadeaus te zijn. En anders vragen ze geld aan de Sint en sparen er op die manier voor. Toch blijft het altijd leuk, die Sinterklaas, en vooral hoe de kinderen er druk mee zijn en aan het dubben zijn wat ze dan wel kunnen kiezen voor een iets minder budget.


Wat doen jullie met Sinterklaas?

Hoe gaan jullie om met de schoencadeautjes voor Sinterklaas? Vieren jullie wel Sinterklaas of laat je dat aan de school over? Heb je een budget per schoencadeautje of ben je met Sinterklaas niet zo streng? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.  

 

11 jaar geleden

Gezellig! helemaal leuk Sinterklaas. Ons dochtertje van 3jaar heeft het er soms ineens over en laatst kwam hét beroemde boekje binnen en zij begon aan opa te vertellen waar ze allemaal wel mee wilde spelen! zo lief om te zien maar ook bij ons hebbe wij een bepaald budget voor beide kindjes cadeautjes tot ongeveer E100,- en soms iets minder maar wel de max. Ik probeer altijd aanvullende cadeautjes te kopen voor iets wat ze al hebben duplo of poppenkleertjes etc. Wij proberen ze wel (in hoeverre dit kan) bewust te maken dat je hard moet werken om spulletjes te kunnen kopen. Wat jammer MrsLT voor een kind is het toch een hele beleving deze feestdag zou je het niet zielig vinden als alle kindjes er nog in geloven? het is zo leuk dat ze namelijk nog zo onbezorgt ergens helemaal in op kunnen gaan. :-)

11 jaar geleden

Grappig genoeg heb ik het er nog met mijn man over gehad en besloten dat we wel aan Sinterklaas "doen" maar ik ga niet liegen tegen ons meisje. Ik ga dus niet willens en wetens doen alsof de goedheilig man bestaat en laat dus aan haar de keuze wat ze ermee doet. We gaan natuurlijk wel schoentje zetten, liedjes zingen etc om de traditie voort te zetten maar als ze vraagt waar het vandaan komt, krijgt ze een eerlijk antwoord.

11 jaar geleden

ik vier sinterklaas dit jaar met de oma en opa van mijn vriend ,en met opa van de kinderen en mij lieve (niet echte) moeder voor mijn zoontje zal het de eerste keer zijn maar hij zal er niet veel van begrijpen haha hij is nu pas 6 maanden oud maar ze grote zussen lopen nu al dat ga ik vragen aan sinterklaas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en denk dat het voor de oudste 8 nu wel het laatste jaar is schoentje zetten mogen ze bij mij op woensdag en zaterdag ze krijgen dan een brief van sinterklaas of 1 van de pieten heeft weer iets in huis uitgespookt haha vorig jaar had ie van alles in huis ingepakt en hun schoenen en de andere keer alles op ze kop gezet dat was natuurlijk op ze kop piet en nzatuurlijk een pakje in de schoen

11 jaar geleden

Onze 4 meiden zijn oude genoeg voor sinterklaas. Binnenkort 3 kids op school ( nu nog maar 1) en dus ze maken het bewust mee. Wij laten ze een aantal keer de schoen zetten. Verder mogen ze een lijstje maken en daarvan krijgen ze een aantal dingen. Tevens krijgen ze ook altijd iets van kleding erbij omdat we met 4 meiden heeeeeeeeel veeeeeeeel speelgoed hebben.