Snap
  • Kind
  • jongen
  • stoer
  • luier
  • kinderdagverblijf
  • spongebob

Met SpongeBob boxershort op het kinderdagverblijf!

Op het kinderdagverblijf en bij zijn oma’s (die passen allebei één dag in de week op) had hij tot vorige week een luier aan.. Lees meer

Sanne Buenen – Juli 2012: Omdat ik zo enthousiast ben over Joyn DayCare heb ik de organisatie benaderd. Zij zijn op hun beurt erg te spreken over mijn blogs en hebben gevraagd of ik wekelijks mijn ervaringen over het kinderdagverblijf wil delen. Dus vanaf begin augustus zijn mijn blogs te lezen op jdcouders.wordpress.com!


Het kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf waar Ilay twee dagen in de week naartoe gaat is nog niet bekend met Joyn DayCare. Dus ik heb de clustermanager geïnformeerd over de mogelijkheden. Zij is enorm enthousiast, maar helaas kan alleen het bestuur besluiten om met Joyn DayCare te gaan werken. Duimen dat ze ervoor gaan, want de ouderapp zou mij goed van pas komen. Neem nou vorige week, toen kon ik de app goed gebruiken. Ilay ging namelijk voor het eerst zonder luier naar het kinderdagverblijf. Thuis zijn we al een tijdje bezig met ‘zindelijkheidstraining’ (vervelend woord vind ik dat: alsof het om een puppy gaat) en gaat het prima. Maar op het kinderdagverblijf hadden we nog niet geoefend..

‘Ilay glote jongen!’ Ilay is enorm trots op zijn nieuwe ondergoed van Cars, SpongeBob en Koekiemonster. Het liefst loopt hij de hele dag alleen in zijn boxershort rond zodat iedereen deze kan zien. Hij doet er ook alles aan om zijn stoere ondergoed schoon te houden. “Ilay moet naar de tc, snel, snel!”, roept hij vaak lichtelijk in paniek terwijl hij richting het toilet stuift. Wanneer hij net iets te laat is en een van zijn geliefde boxershorts heeft vervuild, probeert hij me er altijd van te overtuigen dat het wel mee valt. “Is niet nat, Ilay kan aanhouden”, zegt hij stellig. Als ik dan toch zijn vieze broekje uittrek volgt een hoop gemopper. Maar uiteindelijk is hij weer dolgelukkig wanneer ik met een schone, zo mogelijk nog stoerdere, boxershort aankom.

Op het kinderdagverblijf en bij zijn oma’s (mijn moeder en schoonmoeder passen allebei één dag in de week op) had hij tot vorige week altijd een luier aan. Toen ik hem een luier aan wilde doen voordat ik hem naar het kinderdagverblijf bracht, zei hij verontwaardigd: “Nee joh geen luier, Ilay glote jongen!”

En dus mocht hij zonder luier, met zijn knalgele SpongeBob boxershort aan, naar het kinderdagverblijf. De hele dag heb ik mezelf afgevraagd of hij nog droog was. Ik dacht dat hij zo in zijn spel met de andere kinderen op zou gaan, dat hij zou vergeten naar het toilet te gaan. Een beetje meer vertrouwen was op zijn plek geweest, want het is super goed gegaan! De luiers zijn nog niet helemaal de deur uit, tijdens zijn middagdutje en ’s nachts heeft hij ze nog wel nodig. Maar jeetje, wat zijn wij trotse ouders

9 jaar geleden

Al sinds begin vorig jaar volg ik je (jullie) en ik volg je nog steeds. Niet oiecfiefl via de volgen knop, want wat zegt zo'n knop nu eenmaal. Ik kan me aanmelden via de knop en hier nooit meer komen. Die knop zegt dus niet. Blogs die ik volg staan op mijn bureaublad, jouwe dus ook. (wees geeberd ) En ik lees hier mee. Af en zo reageer ik, niet altijd. En ik volg via twitter, heb geen account maar lees wel mee. Ook niet oiecfiefl dus, maar wel geintesseerd.Misschien volgen minder mensen, of lezen mensen minder mee. Het is nu eenmaal zo dat mensen meer reageren op slechte / verdrietige berichten. Naar maar waar. Sex sells en ziekte helaas ook.Maar het is fijn om te lezen over een klein meisje dan NIET naar de dokter gaat, maar naar psz, bij de kapper is geweest, ruzie met haar broer heeft gehad of een nieuwe fiets heeft gekregen. Veel fijner dan te lezen dat ze met spoed moet worden opgenomen, de strijd om een nieuwe voedingssonde of de akelige bijwerkingen van die kankerchemo.Saai, nee, geweldig JA. Want wat is er fijner om te lezen dat een klein meisje groter wordt en weer onbezorgd kind kan zijn. Ik hoop dat ik hier over een tijd kan lezen dat er 5 jaar voorbij zijn sinds de dokters zeiden dat Emilie kankervrij was, en dat het goed blijf gaan met die meid van je. En dat dit kleine meisje, geen klein meisje meer is en de dokter niet meer nodig. Natuurlijk is het geheel aan jou of je wilt stoppen of niet. Ik hoop dat je doorgaat. En niet alleen omdat ik graag meelees hier en wil weten dat het goed blijft gaan. Maar ook omdat je mensen inspireerd en betrekt in de strijd tegen kanker. Door dit blog ben ik lid van KIKA geworden en misschien wel meerdere (stille) lezers. Natuurlijk mag dat niet de enige reden voor je zijn om te blijven bloggen. Zonder zin gaat het niet. Misschien voel je een roepende in de woestijn, maar er zijn luisteraars. Misschien stille, maar ze zijn er en meer dan je denkt. Die niet oiecfiefl volgen of reageren, maar ze zijn er en meer dan je denkt. Veel sterkte met beslissen (dat je blijft schrijven ).

11 jaar geleden

Hi Nahsuusje, bedankt voor je reactie. Ik ben ook enorm trots op die kleine man! En dan over de app, dat is geen Big Brother-achtig gebeuren hoor. Wat de leidsters normaal op papier zetten (bijvoorbeeld:1 broodje gegeten, 2 glazen melk en van 1 tot 3 uur geslapen) kunnen ze in een (beveiligd en persoonlijk) online portaal zetten via een tablet op de groep. Jij als ouder kunt die info dan direct lezen met de app. Daarnaast houden de pedagogisch medewerkers in dat portaal ook de ontwikkeling van je kindje bij, kunnen ze foto's plaatsen en kunnen ze een stukje typen over de dag, dat doen ze nu op mijn kdv allemaal nog in zo'n schriftje, maar dat vergeet ik 9 van de 10 keer weer mee terug te nemen naar het kdv. Mij lijkt het ideaal, zeker op zo'n spannende dag als toen mijn zoontje voor het eerst zonder luier naar de opvang ging. Ik had die dag graag via de app willen lezen of hij op het potje was gegaan en of zijn mooie ondergoed nog droog was.

11 jaar geleden

Kan zo snel niet helemaal vinden wat die app inhoudt, maar als ik het goed begrijp kun je je kind op het kdv zien wat ie aan het doen is? Hoe ik daar over denk laat ik lekker voor mijzelf, daar ben ik nog niet echt overuit hoe ik daarin sta ;p wat ontzettend goed van hem zeg, echt heel knap! idd een grote jongen!