Snap

Op een leuke manier zindelijk worden

Je kindje komt op een leeftijd dat wij als ouder zijnde het nu wel eens tijd vinden te worden dat ze hun behoefte op een potje of wc gaan doen in plaats van in de luier. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan! Je kindje moet er wel klaar voor zijn, en toch is er ook een kleine angst. Van de vertrouwde luier naar dat grote gat met water, de wc.

Toen ik merkte dat mijn kindje al een paar uur een droge luier had, ben ik het gaan proberen. Natuurlijk was er in het begin wat kleine ongelukjes,maar dat hoort erbij. Niet boos worden want dat werkt niet mee. Ik had een leuk potje gekocht van Cars met geluid ( dacht ik) maar achteraf was het geluid toch niet zo leuk als mama dacht, dus het potje hebben we maar overgeslagen.

Ik had op internet een kalandermaand van Bob de Bouwer kunnen vinden, want dat vond hij leuk en heb hem uitgelegd dat als Steve een plasje of de grote boodschap had gedaan, hij een mooie sticker had verdiend en die kon hij dan op zijn kalender plakken. Nou is het voor een kindje moeilijk aan te geven wanneer hij echt moet plassen, zeker als ze nog volledig praten.maar ik zette hem drie keer per uur op het toilet en in het begin deed hij niks. Als ik zelf moest plassen, nam ik hem mee en liet zien dat het niet eng was. Samen doortrekken en de plas uitzwaaien, dat was dolle pret, dat wilde Steve ook wel.

En ja hoor, Steve zei, mama... ik moet plassie doen. Wij snel naar de wc, en daar was zn eerste plasje. Zo trots als hij was, en ik al helemaal, is met geen pen te beschrijven. Dat koppie, twinkelde oogjes, zooo leuk! Natuurlijk snel de sticker geplakt en zo langzaam aan, is hij zindelijk geworden.

de eerste week deed ik hem 'snachts nog wel een luierbroekje aan,maar ook toen was hij steeds droog, dus die ging ook snel uit.

10 jaar geleden

leuke manier van zindelijk worden voor kinderen!

10 jaar geleden

Steve was ong 2,5 jaar,en binnen 3 weken had hij het aardig onder de knie. Niet te veel pushen, dan komt het vanzelf! Alvast heel veel succes!!

10 jaar geleden

Dat doet hij snel! En hoe oud was hij toen? Ik ben met Stella ook begonnen (ze is 16 maanden) maar dat gaat nog wel even duren denk ik :D

10 jaar geleden

wat knap zeg