Snap
  • Kind
  • keelamandelen
  • kno
  • hirschsprung
  • Hoortest
  • arts

Oost Indisch of?

Hoort hij het nu wel, begrijpt hij het niet, gaat het langs hem heen of boeit het hem gewoon niet?

Vanaf januari was ik er klaar mee.  Het gaat niet goed.  Punt uit.

Hij gaat emotioneel, fysiek en mentaal niet meer vooruit.  Al een half jaar niet. 

Hij is ziek, beter aan het worden en weer op weg om ziek te worden. 

In november volgde een ziekenhuis opname, maar dat doorbrak de spiraal niet.

Sinds die tijd kunnen we hem zelf beter en sneller helpen, waardoor hij minder ziek is. Maar dat blijft het bij. 

Sinds vorige zomer is hij gemiddeld iedere 2 a 3 weken ziek.  Valt af en levert weer in.  Langste dat hij niet ziek is geweest is 6 weken. Kan wel huilen...

Maar goed dat heeft geen nut.  En zijn weerstand of gewicht verhogen is ook bijna onmogelijk. 

Aanmeld bij peuterspeelschool en logopedie. Hij wordt bijna 3 dus mogen we al richting school gaan denken.  En liever onnodig iets geprobeert hebben dan spijt dat we het niet gedaan hebben. Op naar een zo goed mogelijke voorbereiding voor school. 

Bah bah wat een rotkeuze. Inzien dat het niet gaat, en hij het zo niet gaat redden op school.  En dat was pas 1 januari...

Met pijn in het hart hem weggebracht de eerste keer.  Hij vond het verschrikkelijk ik nog erger.  Na een week ging het beter. 

Inmiddels de screening gehad bij logopedie.

En een verwijzing voor de huisarts?!?

De resultaten waren te tegenstrijdig voor en kind dat goed hoort?

Weer een paar slapeloze nachten verder hadden we de verwijzing voor kno arts te pakken. 

Deze zag alleen erg vergrote keelamandelen. En wil daar niks aan doen onder de 14 kg... (droom lekker verder dat duurt met dit tempo nog wel een paar jaar) en ontstoken zijn ze nu niet.  Geeft wel een verminderde eetlust maar doet niks voor het gehoor.  Verminderde eetlust.. grapje zeker? 

Met lange mouwen zie je alleen een lekker vol buikje.  In werkelijk is hij meer een blond hongerkindje. Bolle opgeblazen buik maar graatje mager. En inmiddels vragen we ons wel af of hij steeds ziek is van zijn buik of zijn buik zo getriggerd wordt door iets anders (zoals die amandelen)

Morgen krijgen we de uitslag van zijn hoortest.  Gaat daar iets uit komen? Hoort hij echt slecht(er) of gaat er veel langs hem heen zoals ik al zo vaak gedacht heb? 

Heb zelfs al een paar handgebaren met hem geleerd voor als hij te druk is en gesproken taal niet binnen komt...

En wat als er echt niks uit komt, gaan we dan wat aan die amandelen doen? De arts neemt het in overweging.  Hij is bang voor bloedingen, wij voor levensgevaarlijke enterocolitis/darminfectie.

Maar stel dat zijn buik steeds getriggerd wordt door zijn amandelen, misschien komen we dan eindelijk uit die negatieve spiraal die nu al bijna een jaar duurt...

Wat is wijsheid? En wat zou er nu echt zijn?

Morgen... vandaag eerst maar weer wachten op de dag die morgen komt.  Krijg er inmiddels de kriebels van...

5 jaar geleden

Wel lastig. Dat vaak ziek worden heb ik hier ook gehad, vooral met de oudste. Zij heeft een jaar gehad toen ze pas naar de opvang ging (eigenlijk vooral de winter tussen 1,5 en 2 jaar oud) dat ze echt om de haverklap ziek was: een week opvang, en dan terug een week ziek thuis, en als ze terug ging schaarde ze het volgende alweer op en was ze de week daarop ziek thuis. De volgende winter was ze ook nog heel vaak ziek (eerste keer naar school), maar afgelopen winter was het eindelijk beter. Mijn jongste had dat toch iets minder uitgesproken, zij heeft precies een sterkere weerstand dan de oudste. Op een manier perfect normaal dus, maar moeilijk als je kindje zo kwetsbaar is als in jouw geval! Ik hoop dat je een haalbare oplossing vindt.

5 jaar geleden

Hier goede ervaringen met het medisch kinderdag verblijf (mkd) Leidsters met een hoger opleidingsniveau, die gewend zijn aan de meest uitzonderlijke dingen, ook medisch gezien. Kleinere groepen, logopediste gaat spelenderwijs te werk met de kinderen op de locatie, en verder alle ondersteuningsvormen die je maar kan bedenken. (word trouwens vergoed vanuit de gemeente, mocht dit hierin een zorg voor jullie zijn) Wij zijn er terecht gekomen vanwege o.a. taalontwikkelingsproblemen, via het WKZ. Het wilhelmina kinderziekenhuis heeft een afdeling “Kind en communicatie” Daar word er door een groter team met KNO, audioloog, logopediste en nog vele anderen meegekeken om in beeld te brengen waar het probleem zit, en hoe ze het kind het beste verder kunnen helpen in de ontwikkeling. Ik verwacht dat er meerdere kinderziekenhuizen door het land heen deze specialisatie ook zullen hebben.

5 jaar geleden

Ik weet niet in elke regio woont, als het in de buurt is, probeer bij Pento Amersfoort, audiologisch centrum te komen. We hebben via hun thuisbegeleiding gehad, cursus gebarentaal, nog veel meer mogelijk!

5 jaar geleden

Oortjes zijn ook naar gekeken maar niks geks gezien. Kunnen ze naar neusamandelen kijken? Daar herinner ik me in ieder geval even niks meer van. Echt alleen vergrote keelamandelen en dan vorige week de hoortest. Verwacht er ergens niets van, aan de andere kant heb ik ook al vaak getwijfeld over wat hij wel of niet hoort...