Onze zoon (14mnd) Wil niet meer in de Buggy

Sinds dat hij 11 maanden is wil hij niet meer in de buggy, zodra we hem vast zetten  is het gillen brullen en heel hard huilen. Lees hier meer>>

Leuk!  Het is vrijdagmiddag en stralend mooi weer! Tijd om even te wandelen en de markt over te gaan met m`n zoontje Léon (14 mnd) NOT! Sinds dat hij 11 maanden is wil hij niet meer in de buggy, zodra we hem vast zetten  is het gillen brullen en heel hard huilen. Soms lukt het een half uurtje maar langer dan dat helaas niet. Ik heb al een andere Buggy aangeschaft, speelgoed eraan vast gemaakt, naast hem lopen in plaats erachter maar het werkt niet. Als ik advies vraag aan het CB, dan zeggen ze laat hem maar achter de buggy lopen, maar als ik dan zeg dat hij nog niet echt los kan lopen, valt er een stilte.. en het enige wat ik dan krijg te horen "pittig mannetje hoor"  Erg frustrerend! Laten huilen heb ik ook al geprobeerd, maar ook dat ie niet altijd haalbaar (volle winkel, o.i.d.)  Ik ben wat de Buggy betreft aardig wanhopig. Soms denk ik gewoon dat hij de wereld wil ontdekken, soms denk ik dat ie aan het testen is, en soms denk ik dat hij simpelweg niet vast wil zitten. Ben ik de enige met dit probleem of is dit een "fase?"  Mocht iemand nog tips hebben dan hoor ik ze graag!

 

10 jaar geleden

We hebben voor Stella zo'n maclaren buggy voor erbij maar die vindt ze alleen ok voor kleinere stukjes. Ik kan haar geen ongelijk geven, gezien de positie waar in ze zit en het uitzicht.... In de Stokke Xplory (ze is 15 maanden) zit ze nog steeds met haar gezicht naar mij toe op bijna ooghoogte en dat is nooit geen probleem. Heerlijke wagen is het voor haar.

10 jaar geleden

Ik moest ook direct denken: kijkt hij naar jou of naar de wereld? Dat kan het probleem zijn. als hij naar de wereld kijkt kan dit voor hem als niet prettig ervaren worden omdat hij jou niet ziet. En anders om kan natuurlijk ook omdat hij het fijner vind om jou juist wel te zien. Om deze reden hadden wij een wagen gekozen die alle twee de kanten op kon om zo te kunnen wisselen als dit nodig bleek te zijn. Verder geen tips want ik ken dit probleem niet.

10 jaar geleden

Of hij wil juist wel vast: vast aan jou wel te verstaan. In dat geval zou je een draagdoek of draagharnas kunnen overwegen. Die echte draagharnassen waar je kind tot en met peuterleeftijd in kan zijn wel echt heel prijzig. Een draagdoek kan ook, als je een goede hebt kunnen ze daar ook in tot en met peuterleeftijd en als je goed knoopt kan jouw rug dat ook aan (ook niet geheel onbelangrijk, hahaha).

10 jaar geleden

Misschien is zo'n fietsje waar ie op kan zitten en die jij kan duwen/sturen interessant voor hem, maar ook dan krijg je dat dat niet altijd praktisch is. samen hand-aan-hand lopen totdat ie wat moe is en dan erin? idd de tips die anouck ook geeft. lastig zeg hoop dat je goude tip krijgt