Snap

Ontsnappen aan de 'pinkness'

Ik heb altijd gezegd, mijn dochters gaan geen roze dragen en kroontjes en tuttebelletjes worden. Ik wil stoere meiden. Maar.....

ik heb altijd gezegd, mijn dochters gaan geen roze dragen en kroontjes en tuttebelletjes worden.

Ik wil stoere meiden. Maar helaas. Je kunt er niet aan ontsnappen.

Op 2,5 jarige leeftijd besloot mijn oudste samen met haar vriendinnetjes op de opvang dat je alleen mooi bent als je rokjes of jurkjes draagt. Korte tijd heb ik mij ertegen verzet, maar de strijd was onmogelijk. Nu kies ik alle kleren en die trekt ze zonder mokken aan, mits het een rok of jurk is.

Toen kwam langzaam de voorkeur voor roze en paars, roze beker, roze bordje, roze alles!! De winkels zijn hier ook helemaal op ingericht, het is altijd een (duidelijke) jongens versie of een roze meisjes versie! Er was geen ontsnappen aan leek het. Je wilt je kind ook geen paria laten worden.

Op school mogen ze wel eens verkleed komen. Dan móét het een prinsessenjurk zijn. Als ik dan rondkijk, zijn álle meisjes prinsessen. Mijn dochter spreekt ook altijd met medelijden/afkeuring over kinderen die niet verkleed waren. Tja wat doe je dan?

En toen kwamen de ringetjes, kroontjes en elfenvleugels. Als cadeautjes of als ze een keer iets zelf mocht kiezen als beloning.

De jongste is ook helemaal geïnfecteerd. Net 2 en een echt prinsesje op de erwt!

9 jaar geleden

Ohnee daar hoef ik niet bang voor te zijn. Hier wordt dag gewoon geroepen: mama wast wel. Zelfs de jongste roept dat al

9 jaar geleden

Hahhah, ze draagt nu al vaak der tuin broek! of een broek en dan trekt ze die zelf laag bij der kont alsof het een drollenvanger is. haha. grappige is, wanneer ze beetje jongensachtig is gaat ze nog wel echt als een meisje staan voor een foto, of ze wilt en Fel roze klipje in der haar. Hahah

9 jaar geleden

ik denk dat jou dochter de goede balans gevonden heeft!:D Die van mij niet hoor, die komen huilend zodra er een spatje van het een of ander op hun mooie kleren komen!

9 jaar geleden

hahah ik duim voor je!!!