Snap

Ons brooddeeg avontuur

Soms begint elke dag eulen (kleuren) en van de aba (glijbaan) me een beetje te vervelen. Dus het werd tijd voor een nieuwe activiteit.

Een dag niet gekleurd is een dag niet geleefd als het aan Elfa ligt. Maar ik heb het nu wel een beetje gezien, na wat krassen alle kleurtjes op het blaadje leggen om ze vervolgens op de grond te gooien. Dus er moest eens een nieuwe activiteit komen. Brooddegen had ik al een tijdje geleden bedacht. Alle ingrediënten heb je standaard in huis, dus dat is mooi makkelijk. Aan de slag dus! 

Men neme:

- 1,5 kopje bloem

- 1 kopje zout

- 0,5 kopje water

- 2 eetlepels olie

Alles door elkaar mengen en even kneden en je kan beginnen. Makkelijker kan haast niet. 

Even een inside tip: pas op met de olie, of maak gewoon zelf het deeg. Ik dacht gezellig samen met Elfa alles mengen, maar ik had de dop op een onhandige plek neergelegd. Slim als ik was, dacht ik snel de olie dicht te doen. Maar juist door mijn vlugge gedoe ging hij om, zo over haar mooie, nieuwe blouse. Snel uitgespoeld, dus ik hoop dat de vlekken niet blijvend zijn. 

Maar terug naar het brooddeeg. Eerst maar eens even kijken wat er voor ons op tafel lag

Daarna even alles ontleden en uit elkaar plukken. Mama moest een aap maken. Het was niet mijn beste werk en werd ook direct weer vakkundig gesloopt. 

      Natuurlijk moesten we de koekvormpjes ook even uitproberen.

Maar het aller leukste was ettie (spaghetti) maken met de knoflookpers. Daar kon ze geen genoeg van krijgen, hoe die sliertjes langzaam tevoorschijn kwamen uit dat rare apparaat.

Uiteindelijk heb ik een bordje spaghetti gemaakt en een rondje met haar handje en Elfa heeft wat vormpjes gemaakt in het deeg. Het eindresultaat laat op zich wachten want dat staat nu in de oven. Daarna is de volgende activiteit uiteraard het schilderen van onze kunstwerken. Het was weer even wat anders en totaal geen moeite om voor te bereiden en het geeft minimale rommel (als je de olie niet omgooit tenminste) Een aanrader dus! 

7 jaar geleden

Ja hè. Het is echt een herfst/winter activiteit. Het moet op 175 graden en dan 1 a 2 uur. Het ligt er een beetje aan hoe groot en hoe dik je kunstwerk is. Als je er met een vork op tikt en het klinkt hol dan is het klaar. Veel plezier alvast

7 jaar geleden

Wat een goed en leuk idee! Zodra het weer gaat regenen ga ik er ook mee aan de slag! Hoe lang moeten de creaties in de oven en hoe lang?

7 jaar geleden

Wat een handige tips, dankjewel! We zullen het inderdaad nog wel vaker gaan doen nu het weer niet altijd toelaat om naar buiten te gaan.

7 jaar geleden

leuk he brood deeg, ik maak het ook regelmatig goedkoop en snel en zo wat te doen. tip voedsel kleurstof kan je leuke kleuren toevoegen en alsnog veilig als het in de mond verdwijnt. en als je wil bewaren in een bakje doen luchtdicht in de koelkast zetten kan je zo de volgende dag weer lekker kleien