Snap
  • Kind

Ongevraagd worden foto's gepubliceerd van mijn kinderen

Zo vaak vraag ik het en toch worden er foto's op verschillende sociale media gezet van mijn kinderen.

Mijn eerste blog, ik lees ze vaak maar nog nooit geschreven.

Vanaf dag 1 dat ik zwanger was, alweer bijna 4 jaar geleden was ik heel duidelijk samen met mijn man. Ik wil niet het hele levensverhaal van mijn kinderen op internet in de vorm van foto's of filmpjes. Wanneer ze oud genoeg zijn kunnen ze hier zelf voor kiezen. (Op enkele foto's na die we zelf posten of met toestemming van ons, er is echt wel wat te vinden)

De meeste mensen in mijn omgeving snappen dat, ofwel accepteren het. Op 1 persoon na, mijn schoonzus. Vele discussies later, na elke foto die ze post (en dit waren er echt heel erg veel) wist ik het ook niet meer. Ze snapt het probleem niet, want iedereen doet het toch?

Toen ons 2e kind werd geboren en ze meteen een foto posten was ik heel boos, zwangerschapshormonen zullen we maar zeggen, en heb het heel duidelijk gemaaktt. Er komen geen foto's meer zonder onze toestemming op internet van onze kinderen. Ze beloofde het en eindelijk leek ze het te snappen, tot ik nu ergens achter kom. 

Mijn schoonzus is mijn schoonzus sinds enige tijd niet meer, dus wij verzocht alle foto's te verwijderen die nog wel er stonden. Ik weet dat ze altijd wel te vinden blijven als je echt wilt maar zo maken we het weer wat lastiger. Nu ken ik veel mensen die haar ook kennen en hebben mij onlangs laten weten dat ze op instagram foto's heeft staan van de kinderen. Heel veel, ook nadat ze echt stellig beloofd had niets meer te posten. Ik heb geen instagram en wil dat graag zo houden, maar weet niet wat ik nu nog kan doen. Ze verwijderd ze niet, want zijn haar foto's zoals ze zo mooi zegt.

8 jaar geleden

Jeetje zeg, wat irritant. Ze lijkt het expres te doen. Want wat is er nou nog onduidelijk na 1x uitleggen dat je het niet wilt?? En ze heeft geen contact meer met jullie en tóch nog foto's op haar account?? Dat kan niet anders dan pest-gedrag zijn. Jaloezie? Maar gelukkig is het probleem opgelost. Goed gedaan!

8 jaar geleden

Ik heb jou reactie eens bekeken, en het kan alleen op de foto's die ik heb gemaakt en zij heeft gepost. Maar we hebben dat wel aan haar laten weten in algemene zin dan (hoeft zij niet te weten dat het niet is ;)) en binnen 5 minuten was het geregeld! Super fijn dat je dit liet weten, alle foto's zijn weg (en ze is super boos, maar goed hebben wij geen last meer van ze zit toch niet meer in de familie)

8 jaar geleden

Erg vervelend inderdaad, vooral omdat je duidelijk aangeeft dat je dat niet wilt. Mijn schoonouders deden het beide ook (gescheiden) en daar heb ik het ook een aantal keer tegen moeten zeggen. Gelukkig luisterden ze wel. Jouw man moet duidelijk zijn, en hopen dat ze er dan gehoor aan geeft. Anders melding maken van misbruik van foto's bij de social media waar ze, ze post?

8 jaar geleden

Is hier niet sprake van inbreuk op portretrecht? Een simpele sommatie zou mijn idee voldoende moeten zijn.