Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Ongepaste reclames, deze mama is het zat

Deze blog gaat over het uitzenden van ongepaste reclames op tv, YouTube e.d.

Vandaag eens iets heel anders dan jullie van mij gewend zijn. Ik wil namelijk eens even flink mijn beklag doen. Over waar onze kinderen ongevraagd veel te vroeg mee geconfronteerd worden. Ik schets even de situatie.

Zaterdagavond, zeven uur. Wij zitten klaar voor lachen om home videos met onze drie boeven van 3, 5 en 8. Wekelijks terugkerend gezinsdingetje. Altijd leuk.

Maar wat heeft SBS6 nu bedacht? Dat het best ok is om tijdens de reclame om kwart over zeven spotjes uit te zenden van Durex! Ten eerste vind ik dat zij nog helemaal niet hoeven te weten wat condooms zijn, laat staan dat ze daarna de slogan 'love sex Durex' moeten aanhoren. Waarom vindt SBS dat onze kinderen al reclame moeten zien over seks en condooms? Waarom moet ik dankzij die reclame vragen gaan beantwoorden over deze onderwerpen? Ik wil helemáál niet dat mijn achtjarige en vijfjarige vragen wat een condoom is en wat seks is. Daar zijn zij verdorie nog véél te klein voor! Waarom kan er niet nagedacht worden over wat moreel verantwoord is, in plaats van over wat het meeste geld in het laadje brengt?? 

Zo ook op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder metrostation Amsterdam Nieuwmarkt. Je loopt de hal in en het eerste wat je ziet is een halfnaakte vrouw met grote borsten die verleidelijk naar je staart met een reclame voor webcamseks, telefoonseks of gewoon een ordinaire seksdate bij jou in de buurt. Is het gemeente Amsterdam misschien éven ontschoten dat de meeste kinderen vanaf een jaar of zes al kunnen lezen? Hoe kom je erbij om zoiets openbaar op te hangen?? Ik kan er met mijn pet gewoon niet bij. 

En dan hebben we nog YouTube. Een leuke site met leuke filmpjes voor de kids. En die kijken leuke kanalen zoals Dirk Scheele, Ernst en Bobbie, of filmpjes van K3. Maar helaas is het óók volgens YouTube een goed idee om voor de gekozen kinderfilmpjes gewelddadige filmpjes te laten zien ter reclamering van één of andere serie. Heel leuk, maar ook dit lijkt mij ontzettend ongepast! Mijn kleine jongens en zoveel andere kinderen die alleen maar naar wat onschuldige filmpjes willen kijken en dan zien hoe het bloed en de ledematen in de rondte vliegen in een reclamespotje..... hoe kom je erbij. Ik zal wel ouderwets gevonden worden of een bak commentaar over me heen krijgen maar ik moest het gewoon toch even neerzetten.

Het dendert hard achteruit met deze maatschappij. Het moreel is ver te zoeken en ik ben er klaar mee.

7 jaar geleden

Nou ik geef je helemaal gelijk! Wij zitten savonds met de afstandsbediening in de hand zodat we kunnen zappen als ze weer eens bedenken dat 18:00 een normale tijd is om de reclame van Bones, ncis of andere misdaad serie of actie film.. met bloed, lijken en veel geweld uit te zenden.. ik vind dit echt van de zotte! Mijn 2 jarige hoeft dat niet ze zien!

7 jaar geleden

Helemaal mee eens! Het is echt oppassen wat je kinderen zien in de reclame of op you tube... onze grote kinderen hebben trouwens ook in de avonduren weleens een 'horror-reclame' gezien voor één of andere film. Dat is een heel ander probleem want dan heb je ineens een bang kind van 11/13 die normaal gesproken niet zo bang is. Dan baal ik ontzettend! We zetten tegenwoordig de tv vaak op pauze tijdens de reclame zodat we kunnen doorspelen.

7 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens. Of dat je de drogist in loopt en dat de seksspeeltjes je om de oren vliegen. Daar sta ik dan met mijn drie jongetjes van bijna 5,3 en 1. Openheid is ok maar dit gaat te ver

7 jaar geleden

Ik vind dat ook hoor al die reclames alles heeft tegenwoordig een lijntje naar sex , vreemdgaan of andere dingen waar jonge kinderen helemaal niet over na moeten denken. Ook vind in dat er vaak in reclames de taal gebruik anders is geworden. Over YouTube reclame deze worden uitgekozen Door YouTube na aanleiding wat je zelf ooit op de tablet , pc en laptop hebt opgezocht. Als je dus veel op luiers, baby voeding opzoekt dan krijg je daar dus reclames van. Heel irritant. Dus wij als ouders kunnen het beste elke keer al we dingen opzoeken op internet het geschiedenis bestand wissen zo beperk je de reclame richting.