Snap
  • Kind

Omgangsstress hoe mee te dealen...

De weekenden beginnen me steeds meer tegen te staan... en hoe meer ze tegenstribbeld ...hoe moeilijker is dit vind...

Het is weer de vrijdag..omgangsweekend met papa. De routine begint al bij het uit school komen. Ik wil niet!. En daar kan ik het mee doen. Als mama van 5 jarige dramaquee verwacht ik dan ook dat dit een erg lange middag gaat worden en zo geschied. Huilbuien ,driftbuien,agressie,ik hoor en zie het voor me gebeuren en het enige wat ik kan doen is haar vertellen dat papa haar ook mist en dat mama grote mensen dingen moet regelen  (werken kan ik momenteel niet) en dat ze zondag weer thuis komt. Het antwoord verandert van een ik wil niet in 1 nachtje... 

Nadat ik dit hele ritueel heb aanschouwd, elke fase maar weer doorgenomen heb is het tijd dit dan maar met papa te overleggen. Ik bel meneer en vertel hem wat er voor de zoveelste x gaan is en of hij hier mee akkoord gaat. Helaas hij ziet dit niet zitten. Ik heb hem dan gevraagd om het dan zelf maar met haar te.overleggen want ik krijg 1 nachtje voor elkaar en zo gebeurt het dat wanneer hij haar ophaalt en mw niet mee wilt hij dit gesprek aangaat. Gelukkig heb ik geleerd van het verleden en neem ik het gesprek ondanks dat ik even pleite ben (moeders invloed is niet altijd handig in dat soort gesprkken) op. Ze komen tot de conclusie dat er 1 nachtje geslapen word en daarna mag ze mama bellen hoe nu verder... als ik de geluidsopname terugloop gaan men nekharen overeind staan... nu snap ik waarom zij niet bij hem wil zijn. En zij hem geen antwoord durft te geven... en continue troost zoekt bij mij... de vraag is alleen hoe ga ik de situatie veranderen voor haar. Mijn moeder hart huilt heel hard... maar als ik niet mee werk word er na 3 jaar rechtzaken weer een nieuwe aangevoerd en die stress maakt t voor haar ook niet beter.. wat zouden jullie doen?

Voor nu heb ik een vrije vrijdagavond....en ben ik benieuwd wat de rest van het weekend gaat brengen..

7 jaar geleden

Hoi, mijn dochter van vijf schreeuwt, krijst slaat en schopt de hele straat bij elkaar... Ik wil niet naar papa. (2x per week voor 3 uurtjes) Ik snap het...En toch moet ze (opgelegd door de rechtbank) en de jeugdbescherming maar zeggen dat het zo belangrijk is dat de kinderen contact hebben met hun vader. Altijd strijd en tranen.... Hoezo goed?? Haar broer van 8 trekt zich terug in zijn eigen wereld om de drie uurtjes door te komen. En ik??? Ik bijt drie uur op mijn nagels en dat twee keer per week :(